Tags
Must see: music video

Must see: music video 19 jul 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘Never Give Up’ van S+C+A+R+R is gemaakt door Passion Paris en Jack Antoine Charlot.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 14 jul 2021 Kunstloc Brabant

Op 9 en 10 juli vond het Zuidelijk Film Festival plaats, met korte films van makers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Het festival werd afgesloten met de uitreiking van de filmprijzen.

Must see: Brabants talent

Must see: Brabants talent 12 jul 2021 Marcel Groenewegen

Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Tosca van der Weerden gemaakte animatie ‘Anne Terruwe’.

Nieuwe KONKAV'er: Catherina Iosifidis

Nieuwe KONKAV'er: Catherina Iosifidis 12 jul 2021 Kunstloc Brabant

Op KONKAV zijn bijna 600 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Catherina Iosifidis.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 7 jul 2021 Kunstloc Brabant

NFT’s waren dit voorjaar het nieuwe toverwoord voor iedereen die zich bezighield met het maken en verhandelen van digitale kunstwerken en andere digitale files. Langzamerhand ontdekt ook de filmindustrie de mogelijkheden van blockchain, cryptogeld en

fresh faces: Kimberley Rochat

fresh faces: Kimberley Rochat 6 jul 2021 Kunstloc Brabant

Welke beloftevolle creatievelingen moet je in de gaten houden? Playgrounds en KONKAV vertellen het je! Maandelijks lichten we een eigenzinnige beeldmaker uit. Dit maal: Kimberley Rochat.

Must see: de schatkamer van KONKAV

Must see: de schatkamer van KONKAV 5 jul 2021 Marcel Groenewegen

Op KONKAV vind je een rijkdom aan av- en filmmakers. In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor ‘M22’ uit 2013, gemaakt door David Stevens.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 1 jul 2021 Kunstloc Brabant

Het Nederlands Film Festival heeft elf digitale projecten geselecteerd die meedoen in de competitie van het Gouden Kalf Digitale Cultuur. De selectie omvat verrassende en nieuwe verhaalvormen die gepresenteerd worden op de expositie Storyspace, te be

Must see: all eyes on the director

Must see: all eyes on the director 28 jun 2021 Marcel Groenewegen

Wat maakt een regisseur goed? Welke kennis en skills heb je nodig? Om erachter te komen neemt KONKAV regisseurs onder de loep.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 24 jun 2021 Kunstloc Brabant

Netflix gaat een samenwerking aan met het talentontwikkelingstraject Next Talent Program (initiatief van Playgrounds en ondersteund door partners The Panics, Submarine Channel, BROET, Natlab, Herrie Film & TV, Kaboom animatiefestival, St.Joost School

Must see: music video

Must see: music video 21 jun 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘Esperanza’ van Rone is gemaakt door Virginie Kypriotis.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 18 jun 2021 Kunstloc Brabant

Met pilot-regeling Cypher Cinema wil het Filmfonds een onderbelichte groep filmmakers in de spotlight zetten: autodidacten. Want heb je ervaring met het maken van films, commercials of videoclips, maar heb je niet een HBO opleiding tot filmmaker geha

Must see: Brabants talent

Must see: Brabants talent 15 jun 2021 Marcel Groenewegen

Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Eline van der Kaa gemaakte documentaire ‘De Reizigers’.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 10 jun 2021 Kunstloc Brabant

In Vive le cinéma! Art & Film verruilden vijf cineasten het filmdoek voor de driedimensionale ruimte van het Eye Filmmuseum. Het resultaat is verbluffend, en volstrekt origineel.

Must see: de schatkamer van KONKAV

Must see: de schatkamer van KONKAV 7 jun 2021 Marcel Groenewegen

Op KONKAV vind je een rijkdom aan av- en filmmakers. In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor ‘Stillness of the Woods’ uit 2014, gemaakt door Bram Knol voor Guillaume Finta.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 3 jun 2021 Kunstloc Brabant

De bioscopen en filmtheaters mogen vanaf dit weekend weer open en er is meer dan genoeg keuze voor een mooie filmavond: Nomadland, De Oost, De Slag om de Schelde, Gunda, Cruella, La Dea Fortuna of Buurman en Buurman.

Nieuwe KONKAV'er: Esmee Jacobs

Nieuwe KONKAV'er: Esmee Jacobs 2 jun 2021 Kunstloc Brabant

Op KONKAV zijn bijna 600 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Esmee Jacobs.

Must see: all eyes on the director

Must see: all eyes on the director 31 mei 2021 Marcel Groenewegen

Wat maakt een regisseur goed? Welke kennis en skills heb je nodig? Om erachter te komen neemt KONKAV regisseurs onder de loep.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 27 mei 2021 Kunstloc Brabant

Bioscoop Cinecitta in Tilburg lanceerde op 17 mei Minute Movies. De uitdaging is voor iedereen die denkt het in zijn mars te hebben om een short movie te maken. Iedereen kan tegenwoordig in een handomdraai films maken met een eigen smartphone, een vi

Must see: music video

Must see: music video 24 mei 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘Solaris’ van Saycet is gemaakt door Julie Joseph.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 21 mei 2021 Kunstloc Brabant

De horrorkomedie Shiny New World zal in juli zijn wereldpremière beleven op de 25ste editie van het Bucheon International Fantastic Film Festival in Zuid-Korea. De onlangs voltooide korte film van regisseur Jan van Gorkum (Loon op Zand) draait om de

Must see: Brabants talent

Must see: Brabants talent 17 mei 2021 Marcel Groenewegen

Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Jenny van den Broeke gemaakte documentaire Blinde Liefde uit 2013.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 14 mei 2021 Kunstloc Brabant

Sebastiaan Waegemaekers, Joel van Zimmeren en Nick Kawaler maakten een film over de oude City bioscoop in Roosendaal. Nu dit pand gesloopt wordt en er een spiksplinternieuw pand in de Nieuwstraat staat, kijken zij terug in een film, waarin bezoekers

Must see: de schatkamer van KONKAV

Must see: de schatkamer van KONKAV 10 mei 2021 Marcel Groenewegen

Op KONKAV vind je een rijkdom aan av- en filmmakers. In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor ‘Birds of Prey’ uit 2014, gemaakt door Spread voor schilder Lindert Paulussen.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 7 mei 2021 Kunstloc Brabant

In De Reizigers volgen we een reizigersfamilie in de Tilburgse volksbuurt Broekhoven. Eline van der Kaa won met deze documentaire de Wildcard van het Nederlands Filmfonds in de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival. Op dinsdag 11 mei g

Nieuwe KONKAV'er: Lisette Vlassak

Nieuwe KONKAV'er: Lisette Vlassak 4 mei 2021 Kunstloc Brabant

Op KONKAV zijn bijna 600 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Lisette Vlassak.

Must see: all eyes on the director

Must see: all eyes on the director 3 mei 2021 Marcel Groenewegen

Wat maakt een regisseur goed? Welke kennis en skills heb je nodig? Om erachter te komen neemt KONKAV regisseurs onder de loep.

Must see: music video

Must see: music video 26 apr 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘Farther along’ van Johnny Cash is gemaakt door Gabriel Tick.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 23 apr 2021 Kunstloc Brabant

De virtuele wereld lijkt steeds meer de plek te worden waar toekomstige digitale festivals zich zullen plaatsvinden. Wat zijn de beste mogelijkheden zijn voor organisatoren?

Must see: Brabants talent

Must see: Brabants talent 19 apr 2021 Marcel Groenewegen

Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Loes Janssen gemaakte documentaire Wat Achterblijft uit 2020.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 15 apr 2021 Kunstloc Brabant

De organisatie van het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) heeft besloten de editie van dit jaar te annuleren. Ze is tot het besluit gekomen vanwege de voortdurende coronacrisis en de daarmee gepaard gaande maatregelen. Het programma was eerde

Must see: de schatkamer van KONKAV

Must see: de schatkamer van KONKAV 12 apr 2021 Marcel Groenewegen

Op KONKAV vind je een rijkdom aan av- en filmmakers. In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor ‘La Jetée’ uit 2014, gemaakt door Chris de Krijger voor Pan & Me (Christophe Mevel).

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 8 apr 2021 Kunstloc Brabant

Cultuur Eindhoven en gemeente Breda presenteren nieuwe corona-steunpakketten, Go Short gaat online van start en de cultuursector begint met pilots met testbewijzen. Dit en meer in het nieuwe KORTNIEUWS.