Tags
KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 7 mei 2021 Kunstloc Brabant

In De Reizigers volgen we een reizigersfamilie in de Tilburgse volksbuurt Broekhoven. Eline van der Kaa won met deze documentaire de Wildcard van het Nederlands Filmfonds in de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival. Op dinsdag 11 mei g

Nieuwe KONKAV'er: Lisette Vlassak

Nieuwe KONKAV'er: Lisette Vlassak 4 mei 2021 Kunstloc Brabant

Op KONKAV zijn bijna 600 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Lisette Vlassak.

Must see: all eyes on the director

Must see: all eyes on the director 3 mei 2021 Marcel Groenewegen

Wat maakt een regisseur goed? Welke kennis en skills heb je nodig? Om erachter te komen neemt KONKAV regisseurs onder de loep.

Must see: music video

Must see: music video 26 apr 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘Farther along’ van Johnny Cash is gemaakt door Gabriel Tick.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 23 apr 2021 Kunstloc Brabant

De virtuele wereld lijkt steeds meer de plek te worden waar toekomstige digitale festivals zich zullen plaatsvinden. Wat zijn de beste mogelijkheden zijn voor organisatoren?

Must see: Brabants talent

Must see: Brabants talent 19 apr 2021 Marcel Groenewegen

Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Loes Janssen gemaakte documentaire Wat Achterblijft uit 2020.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 15 apr 2021 Kunstloc Brabant

De organisatie van het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) heeft besloten de editie van dit jaar te annuleren. Ze is tot het besluit gekomen vanwege de voortdurende coronacrisis en de daarmee gepaard gaande maatregelen. Het programma was eerde

Must see: de schatkamer van KONKAV

Must see: de schatkamer van KONKAV 12 apr 2021 Marcel Groenewegen

Op KONKAV vind je een rijkdom aan av- en filmmakers. In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor ‘La Jetée’ uit 2014, gemaakt door Chris de Krijger voor Pan & Me (Christophe Mevel).

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 8 apr 2021 Kunstloc Brabant

Cultuur Eindhoven en gemeente Breda presenteren nieuwe corona-steunpakketten, Go Short gaat online van start en de cultuursector begint met pilots met testbewijzen. Dit en meer in het nieuwe KORTNIEUWS.

fresh faces: Stephan Cornelio Velema

fresh faces: Stephan Cornelio Velema 7 apr 2021 Kunstloc Brabant

Welke beloftevolle creatievelingen moet je in de gaten houden? Playgrounds en KONKAV vertellen het je! Maandelijks lichten we een eigenzinnige beeldmaker uit. Dit maal: Stephan Cornelio Velema.

Must see: all eyes on the director

Must see: all eyes on the director 5 apr 2021 Marcel Groenewegen

Wat maakt een regisseur goed? Welke kennis en skills heb je nodig? Om erachter te komen neemt KONKAV regisseurs onder de loep.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 1 apr 2021 Kunstloc Brabant

"We moeten laten zien dat hier ook een zeer vruchtbare voedingsbodem is en ook voorkomen dat makers verhuizen.” Aan het woord: Maureen Prins, de nieuwe directeur van Eindhovens filmplatform BROET. Lees over de spannende plannen die ze in de kelder va

Must see: music video

Must see: music video 29 mrt 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘Mes automatismes’ is gemaakt door Pierre-Nicolas Riou voor het Canadese duo Bronswick.

Nieuwe KONKAV'er: Giel Roggeveen

Nieuwe KONKAV'er: Giel Roggeveen 25 mrt 2021 Kunstloc Brabant

Op KONKAV zijn bijna 600 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Giel Roggeveen.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 24 mrt 2021 Kunstloc Brabant

Als afstudeerproductie moest en zou Luuk van de Ven iets speciaals neerzetten. Daarom gaat de vierdejaarsstudent van St. Joost School of Art & Design een visueel album maken. Dat staat in het teken van het seksueel misbruik dat hij meemaakte. Hij bre

Must see: Brabants talent

Must see: Brabants talent 22 mrt 2021 Marcel Groenewegen

Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Raymon Witteberg gemaakte animatie ‘Turn the Tables’.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 17 mrt 2021 Kunstloc Brabant

Vandaag mogen we dan eindelijk stemmen! Hoe spannend ook, Nederlandse films en series over politiek en verkiezingen zijn er maar nauwelijks gemaakt. Waarom eigenlijk? Je leest het in het KORTNIEUWS.

Must see: de schatkamer van KONKAV

Must see: de schatkamer van KONKAV 15 mrt 2021 Marcel Groenewegen

Op KONKAV vind je een rijkdom aan av- en filmmakers. In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor ‘Peace like a river’ uit 2013, gemaakt door animator Lisette Schröder voor de band Page CXVI.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 11 mrt 2021 Kunstloc Brabant

Veel Brabanders maken zich zorgen over de culturele sector. Terecht, want uit onderzoek blijkt het een van de hardst getroffen sectoren te zijn.

Must see: all eyes on the director

Must see: all eyes on the director 8 mrt 2021 Marcel Groenewegen

Wat maakt een regisseur goed? Welke kennis en skills heb je nodig? Om erachter te komen neemt KONKAV regisseurs onder de loep.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 4 mrt 2021 Kunstloc Brabant

Eindhovense filmmaker Pim Vogels was halverwege vorig jaar het nietsdoen zat en zocht contact met internationale collega’s, “omdat we overal ter wereld in hetzelfde schuitje zitten.” Refractions is het resultaat: negen korte films over hoop, van make

Nieuwe KONKAV'er: Lilia Scheerder

Nieuwe KONKAV'er: Lilia Scheerder 2 mrt 2021 Kunstloc Brabant

Op KONKAV zijn bijna 600 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Lilia Scheerder.

Must see: music video

Must see: music video 1 mrt 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘The Magician’ is gemaakt door Greg Cooper voor Andy Shauf.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 24 feb 2021 Kunstloc Brabant

Tijdens de lockdown is er een herwaardering ontstaan voor de escapistische film, een genre waar doorgaans laatdunkend over gedaan wordt. Want escapisme, zo luidt de kritiek, stimuleert een apathische houding tegenover problemen uit de realiteit. Maar

Must see: Brabants talent

Must see: Brabants talent 22 feb 2021 Marcel Groenewegen

Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door VXF gemaakte videoclip ‘Niks’ van Hef.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 18 feb 2021 Kunstloc Brabant

Wanneer ben je nog wilsbekwaam en kun je zelf beslissen of je nog wil leven? In de documentaire Dokter Kees gaat filmmaker Jesse van Venrooij in een Eindhovens verpleeghuis op zoek naar ‘de wil’ van de demente Willy. De documentaire is een eerste fil

Must see: de schatkamer van KONKAV

Must see: de schatkamer van KONKAV 15 feb 2021 Marcel Groenewegen

Op KONKAV vind je een rijkdom aan av- en filmmakers. In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor de door Alexandra Crouwers gemaakt korte film ‘Inertia’ (2014).

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 10 feb 2021 Kunstloc Brabant

Al snel na de uitbraak van het coronavirus werd voor de audiovisuele sector een protocol opgesteld. Deze nieuwe manier van werken brengt voor filmproducties een grote uitdaging met zich mee. Sex Sells van scenarioschrijver Rudi Brekelmans, verbonden

Nieuwe KONKAV'er: Ramon Etman

Nieuwe KONKAV'er: Ramon Etman 9 feb 2021 Kunstloc Brabant

Op KONKAV zijn bijna 600 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Ramon Etman van Filmcoaching.nl.

Must see: all eyes on the director

Must see: all eyes on the director 8 feb 2021 Marcel Groenewegen

Wat maakt een regisseur goed? Welke kennis en skills heb je nodig? Om erachter te komen neemt KONKAV regisseurs onder de loep.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 4 feb 2021 Kunstloc Brabant

Het Nederlands Filmfestival vroeg docenten uit het basis- en middelbaar onderwijs naar hun favoriete jeugdfilms en zette ze op een rij. Tijd om een groot aantal Nederlandse jeugdfilms te (her)ontdekken.

Must see: music video

Must see: music video 1 feb 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘Carbon’ is gemaakt door Bloc D voor ESTHER.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 27 jan 2021 Kunstloc Brabant

Het International Film Festival staat, digitaal, voor de deur. Nieuwe directeur Vanja Kaludjercic: "IFFR is voor films die uitdagen, schuren en provoceren, maar ook voor films die amuseren of zelfs behagen."