Tags
Must see: music video

Must see: music video 11 okt 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘Colors and Shapes’ van Mac Miller is gemaakt door Sam Mason.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 6 okt 2021 Kunstloc Brabant

Het knisperverse KORTNIEUWS! Met het nieuwe netwerk Screen Talent NL, sympathie voor een Duitse soldaat, filmhuizen onder de radar, de komst van HBO Max, en de slag om de genderneutrale kalveren.

Must see: Brabants talent

Must see: Brabants talent 4 okt 2021 Marcel Groenewegen

Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Justus van den Elsen gemaakte documentaire ‘De kunst van het Falen’ uit 2021.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 30 sep 2021 Kunstloc Brabant

Het knisperverse KORTNIEUWS! Met de nominaties voor de Gouden Kalveren 2021, de laatste versie van het COVID-19 Protocol voor de AV-sector en de nieuwe documentaire van Bredase regisseur Ton van Zantvoort.

Nieuwe KONKAV'er: Robert Berger

Nieuwe KONKAV'er: Robert Berger 30 sep 2021 Kunstloc Brabant

Op KONKAV zijn zo'n 600 KONKAV’ers te vinden die zich full on met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Robert M. Berger NSC.

Must see: de schatkamer van KONKAV

Must see: de schatkamer van KONKAV 27 sep 2021 Marcel Groenewegen

In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor de videoclip ‘A beautiful bird’ uit 2016, gemaakt door Chris de Krijger.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 23 sep 2021 Kunstloc Brabant

Van 23 t/m 25 september toont SEA Foundation in Tilburg een twintigtal korte inspirerende, vermakelijke en kritische videowerken en films van internationale kunstenaars en filmmakers.

Must see: all eyes on the director

Must see: all eyes on the director 20 sep 2021 Marcel Groenewegen

Wat maakt een regisseur goed? Welke kennis en skills heb je nodig? Om erachter te komen neemt KONKAV regisseurs onder de loep.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 17 sep 2021 Kunstloc Brabant

Wat voor gevolgen hebben de nieuwe maatregelen voor de kunst- en cultuursector? Welke sprekers staan er in de line-up van het Nederlands Film Festival Professionals Programma? Welke Nederlandse film is binnenkort te zien op Netflix?

Must see: music video

Must see: music video 13 sep 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘Isn’t it a pity (take 27)’ van George Harrison is gemaakt door Assembly.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 9 sep 2021 Kunstloc Brabant

Welke invloed had 9/11 op de film? Welke filmmaker ontvangt dit jaar de Gouden Kalf voor de Filmcultuur? En wat zijn de beste 100 films van de laatste 100 jaar?

Must see: Brabants talent

Must see: Brabants talent 6 sep 2021 Marcel Groenewegen

Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Dwight Fagbamilla gemaakte trailer van zijn film ‘Babatunde’ uit 2016.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 2 sep 2021 Kunstloc Brabant

Het BUT Filmfestival (B-Movies, Underground & Trash) houdt niet van schoongepoetste films, maar van de rariteiten in de duistere uithoeken van de filmcultuur. De zestiende editie, die van 1 t/m 5 september in de Nieuwe Veste en het Chassé Theater in

Nieuwe KONKAV'er: Malu Bekker

Nieuwe KONKAV'er: Malu Bekker 31 aug 2021 Kunstloc Brabant

Op KONKAV zijn zo'n 600 KONKAV’ers te vinden die zich full on met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Malu Bekker.

Must see: de schatkamer van KONKAV

Must see: de schatkamer van KONKAV 30 aug 2021 Marcel Groenewegen

In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor de DWDD-boektrailer ‘Stadium IV’ uit 2015, gemaakt door Jasper Kuipers.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 26 aug 2021 Kunstloc Brabant

Terwijl de film- en tv-sector zoekt naar jonge kijkers, vergrijst de samenleving. 60-plussers willen zichzelf herkennen in wat ze zien op het scherm. Titels voor en over ouderen scoren financieel dan ook vaak opvallend goed. Tijd om de seniorencinema

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 24 aug 2021 Kunstloc Brabant

Meer dan 100 documentaires uit Zuid-Nederland staan er in de catalogus van DoK ZuiD. Filmmaker Frank van Osch brengt met dit initiatief film uit het zuiden onder de aandacht.

Must see: all eyes on the director

Must see: all eyes on the director 23 aug 2021 Marcel Groenewegen

Wat maakt een filmmaker goed? Welke kennis en skills heb je nodig? Om erachter te komen neemt KONKAV de beste regisseurs onder de loep.

All about the filmproducer

All about the filmproducer 16 aug 2021 Kunstloc Brabant

Wat houdt het vak van een filmproducent precies in? Wat kan je als filmmaker eigenlijk verwachten van een filmproducent? En hoe vind je er überhaupt een?

Must see: music video

Must see: music video 16 aug 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘What’s Going On’ van Marvin Gaye is gemaakt door Tim Fox.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 12 aug 2021 Kunstloc Brabant

Wat betekende crazy 2020 voor de Nederlandse av-sector? Dit en meer in het laatste nieuwsoverzicht.

Must see: Brabants talent

Must see: Brabants talent 9 aug 2021 Kunstloc Brabant

Elke maand laten we in Brabants Talent het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Aswin Baaijens gemaakte korte film Hoort Erbij uit 2018.

Nieuwe KONKAV'er: Vladimir Knechten

Nieuwe KONKAV'er: Vladimir Knechten 9 aug 2021 Kunstloc Brabant

Op KONKAV zijn zo'n 600 KONKAV’ers te vinden die zich full on met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Vladimir Knechten.

Must see: de schatkamer van KONKAV

Must see: de schatkamer van KONKAV 2 aug 2021 Marcel Groenewegen

Op KONKAV vind je een rijkdom aan av- en filmmakers. In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor ‘De Kleinzoon’ uit 2013, gemaakt door Zuiderlicht Film.

Must see: all eyes on the director

Must see: all eyes on the director 26 jul 2021 Marcel Groenewegen

Wat maakt een regisseur goed? Welke kennis en skills heb je nodig? Om erachter te komen neemt KONKAV regisseurs onder de loep.

Must see: music video

Must see: music video 19 jul 2021 Marcel Groenewegen

Het web wordt overspoeld door te gekke muziekvideo’s. KONKAV pikt voor jou de krenten uit de pap. Muziek om te kijken: ‘Never Give Up’ van S+C+A+R+R is gemaakt door Passion Paris en Jack Antoine Charlot.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 14 jul 2021 Kunstloc Brabant

Op 9 en 10 juli vond het Zuidelijk Film Festival plaats, met korte films van makers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Het festival werd afgesloten met de uitreiking van de filmprijzen.

Must see: Brabants talent

Must see: Brabants talent 12 jul 2021 Marcel Groenewegen

Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Tosca van der Weerden gemaakte animatie ‘Anne Terruwe’.

Nieuwe KONKAV'er: Catherina Iosifidis

Nieuwe KONKAV'er: Catherina Iosifidis 12 jul 2021 Kunstloc Brabant

Op KONKAV zijn bijna 600 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Catherina Iosifidis.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 7 jul 2021 Kunstloc Brabant

NFT’s waren dit voorjaar het nieuwe toverwoord voor iedereen die zich bezighield met het maken en verhandelen van digitale kunstwerken en andere digitale files. Langzamerhand ontdekt ook de filmindustrie de mogelijkheden van blockchain, cryptogeld en

fresh faces: Kimberley Rochat

fresh faces: Kimberley Rochat 6 jul 2021 Kunstloc Brabant

Welke beloftevolle creatievelingen moet je in de gaten houden? Playgrounds en KONKAV vertellen het je! Maandelijks lichten we een eigenzinnige beeldmaker uit. Dit maal: Kimberley Rochat.

Must see: de schatkamer van KONKAV

Must see: de schatkamer van KONKAV 5 jul 2021 Marcel Groenewegen

Op KONKAV vind je een rijkdom aan av- en filmmakers. In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor ‘M22’ uit 2013, gemaakt door David Stevens.

KONKAV KORTNIEUWS

KONKAV KORTNIEUWS 1 jul 2021 Kunstloc Brabant

Het Nederlands Film Festival heeft elf digitale projecten geselecteerd die meedoen in de competitie van het Gouden Kalf Digitale Cultuur. De selectie omvat verrassende en nieuwe verhaalvormen die gepresenteerd worden op de expositie Storyspace, te be