Foto: Beeldexperiment TV-presentatrice Bella korte film Het Werkt, Koen van der Kam

4 Brabantse crowdfundingprojecten hebben het doelbedrag behaald! De projecten Het werkt, Het bijzondere leven van Otis, Nu Ik Je Kan Zien, La España vacía(da) hebben hiermee tevens een bijdrage ontvangen van Kunstloc Brabant. Wij wensen de makers veel succes met de realisatie van de projecten!

 

Het werkt | Koen van der Kam

Een korte film van Koen van der Kam. Overspannen Henry woont en werkt in een desolate fabriek waar 'gelukspillen' worden geproduceerd. Hij heeft een sober bestaan waarin hij de meeste tijd besteed op zijn werk. Zijn enige lichtpunt en hoop op een rooskleuriger leven is baas Victor, waarvoor hij een grote bewondering heeft. Nadat Henry eindelijk onder Victor's aandacht komt te vallen en uitgenodigd wordt op gesprek te komen blijkt zijn geidealiseerde beeld van hem niet te kloppen...

Kunstloc Brabant ondersteunt deze campagne: “Kunstloc Brabant kijkt uit naar het eindresultaat van het afstudeerwerk van Koen; een film waarin hij belangrijke thema’s aansnijdt. Kunstloc Brabant draagt graag bij aan de realisatie van Koens afstudeerfilm, en daarmee zijn ontwikkeling als filmmaker.”

Naar de campagne

Het bijzondere leven van Otis | Ramon Etman & Lisette Vlassak

Kun je je kinderlijke onschuld behouden terwijl je volwassen wordt?
Dat is de cruciale vraag in de nieuwe kinderserie ‘Het bijzondere leven van Otis’ waarin we de wereld aanschouwen met de ogen van de elfjarige, eigenzinnige Otis. Iedere aflevering gaat Otis op zoek naar haar eigen waarheid, omdat ze de “normale” wereld helemaal niet zo normaal vindt. Door vragen te stellen en deze op magische wijze te onderzoeken vindt Otis de kracht om haar eigen keuzes te maken.

Kunstloc Brabant ondersteunt deze campagne: “Kunstloc Brabant ondersteunt graag de realisatie van de pilot kinderserie ‘Het bijzondere leven van Otis’; een project waar tal van Brabantse makers aan meewerken. Zij kijkt uit naar het eindresultaat van de pilot en is benieuwd naar het verdere verloop van het project.”

Naar de campagne

Nu Ik Je Kan Zien | Sander Kok

In deze coming of age dramafilm volgen we de 18 jarige jongen Rik die tijdens zijn adolescente levensfase (periode tussen tiener zijn en volwassen worden) erachter komt dat de agrarische cultuur waarin hij is opgegroeid, niet bij zijn identiteit past. Hij gaat inzien dat zijn gesloten omgeving alle belangrijke levenskeuzes voor hem maken en dat zijn toekomst door hun is bepaald.

Kunstloc Brabant ondersteunt deze campagne: "We kijken uit naar het eindresultaat van het afstudeerproject van Sander Kok, een korte fictiefilm die zich afspeelt op het Brabantse platteland. Kunstloc Brabant draagt graag bij aan de realisatie van de film en daarmee aan de volgende stap in de carrière van Sander als filmmaker. 
 

Naar de campagne

La España vacía(da) | Daniel van der Wens

La España vacía(da)Dit wordt een korte participatieve documentaire over het ontvolkte platteland van Spanje. In Spanje heeft sinds de afgelopen eeuw een gigantische verplaatsing van bevolking plaatsgevonden. Hierdoor woont 90 procent van de bevolking op maar 30 procent van het land. Veel dorpen en hiermee dus lokale cultuur en geschiedenis dreigt uit te sterven en compleet te verdwijnen.

We volgen een organisatie die hun dorp in de regio van Soria al sinds de jaren 80 probeert te redden van het compleet verdwijnen van de kaart. Het nieuwste initiatief is het creëren van woon en werkplekken waar ‘digital nomads’ een gedeelte van het jaar kunnen werken en wonen. Toch is niet iedereen in de omgeving het eens met deze oplossing. Echter, zonder het werk van de organisatie zou het dorp compleet vervallen raken zoals vele in de omgeving.

Kunstloc Brabant ondersteunt deze campagne: “Daniël gaat binnenkort afstuderen met een film over de verandering en ontvolking van het Spaanse platteland. Kunstloc Brabant ondersteunt Daniël graag bij zijn crowdfunding om de filmdagen te kunnen financieren. Kunstloc kijkt uit naar de stappen die Daniël na zijn afstuderen gaat zetten en zijn ontwikkeling als filmmaker.”
 

Naar de campagne

Wil je contact opnemen?

Meer weten over crowdfunding met steun vanuit Kunstloc Brabant? Neem contact op met Ella Kuijpers of Iris Bloemers

Bel Kunstloc Brabant Mail naar Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant