St. Joost School of Art & Design

Op 25 september zijn de winnaars van de studentencompetitie bekend gemaakt. De awards gingen naar Brent Bosker, Khattar Shaheen, Bașak Kirici, Hugo Drechsler, Renee Schräder en Joey Jansen, Thijmen Knook en Floor de Wolf. Met deze talentcompetities steunt het Nederlands Film Festival de ontwikkeling en carrières van een nieuwe lichting makers. Twee studenten van St. Joost School of Art & Design vielen in de prijzen in de NFF Studentencompetitie. 

Juryrapport Studentencompetitie

De No Risk Talent Award - Khattar Shaheen

De No Risk Talent Award voor het meest uitspringende crewlid is gewonnen door Khattar Shaheen met zijn animatie Dreams of Yesterday. De jury prees hem als volgt: “De animatie van Dreams of Yesterday was absoluut prachtig en zal ons nog lang bijblijven. De simpelheid van de houtskooltekeningen die langzaam in elkaar doorvloeiden en de emoties die daarmee verteld werden, grepen ons meerdere malen naar keel. Daarom was Khattar een simpele keuze voor een nominatie van de No-Risk award.”

Khattar Shaheen over Dreams of Yesterday

De VPRO-docmentaireprijs - Oaia Neagră (Renee Schräder)

De VPRO-docmentaireprijs voor de regisseur van de beste afstudeerdocumentaire is gewonnen door Renee Schräder voor haar film Oaia Neagră. 
De jury over Oaia Neagră: ”Een rauwe, ongepolijste film. Een film over een complexe liefdesrelatie tussen filmmaker en personage. De maker slaagt er middels een dagboek-achtige manier van werken in een verhaal te vertellen dat de kijker bij de strot grijpt. De benauwdheid van een orthodox-christelijk milieu op het Roemeense platteland wordt invoelbaar gemaakt door op cruciale momenten de camera deelgenoot te laten zijn van pijnlijke momenten, hoop en twijfel.” Lees hier meer over de winnaars van de debuutcompetitie en Studentencompetitie. 

Renee Schräder over Oaia neagră

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant