Op KONKAV zijn zo'n 600 KONKAV’ers te vinden die zich full on met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Niekie Khaled.   

Naam: 

Niekie Khaled-Kleintjens

Leeftijd: 

41 jaar

Opleiding: 

Sint-Lucas Brussel | Audiovisuele Kunsten | Documentaire

17147

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?


Ik produceer films en werk als adviseur Film/AV bij Kunstloc.


En wat doe je echt?


Ik produceer documentaires en werk als uitvoerend producent mee aan filmprojecten. Sinds oktober werk ik ook als adviseur Film/AV bij Kunstloc en ben ik coördinator van KONKAV :-)


Omschrijf je werk in drie woorden.


Inspirerend, creatief, verbindend


Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?


Mijn werk start altijd bij de inhoud en is vaak in samenwerking met anderen, de regisseur, de crew, een omroep of een partner met wie ik een tof event organiseer. 


Waar kunnen we je van kennen?

Ik werk al een tijdje als producent en vaak met Brabants talent. Ik produceerde o.a. de documentaire Becky Bulldozer van Steffie Storms. En ik werkte voor Van Osch Films waar ik naast films produceren ook coördinator was van de Brabantse Beauties en de Doc Industry Days op DocFeed organiseerde ism met Pop Up Cinema en KONKAV. En sinds oktober ben ik de coördinator van KONKAV!


Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?


Ik ben trots op meerdere projecten. En dan niet alleen op het eindresultaat, maar ook de weg ernaartoe en de makers met wie ik werk. Als producent ben ik niet alleen bezig met de uiteindelijke film, maar je bent ook een sparringpartner, goede vriend en coach. Een goede film maken kan pas als je jezelf ook helemaal durft open te stellen en dat is kwetsbaar. En dat geldt voor de regisseurs met wie ik werk of die ik van advies voorzie, maar ook voor de personages die worden geportretteerd. Ik ben dan ook trots op diegenen die op deze manier een kijkje in hun binnenwereld geven. 

En toen ik in mei Telling Stories bezocht keek ik met weemoed en trots terug naar de Doc Industry Day die ik een aantal jaar heb georganiseerd, zo’n dag waarin alles samenkomt: inspiratie opdoen, leren en ontmoeten! 

"Durf te vragen! Dus weet me te vinden en ik kijk ernaar uit je te ontmoeten" Niekie Khaled
"Ik weet hoe belangrijk het is je weg te kunnen vinden in het filmlandschap. En je hoeft het niet alleen te doen" Niekie Khaled
17150

Wat wil je echt nog een keer maken?

Ik hoop de komende tijd vanuit KONKAV toffe leerzame sessies, events of ontmoeting te stimuleren, samen met jullie. En daarmee het mooie werk van Janneke voort te zetten. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is je weg te kunnen vinden in het filmlandschap. En je hoeft het niet alleen te doen. Ik vind het belangrijk om drempels weg te nemen, samen te werken en met elkaar in gesprek te gaan.

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Inspiratie haal ik overal uit. Maar vooral uit contact met anderen, door echt verbinding aan te gaan. Op deze manier word ik gevoed en het helpt me mijn blik te verruimen om dat vervolgens weer te vertalen in films of in activiteiten. 


Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Ik produceer nu een hele bijzondere documentaire, een Wildcard van Eline van der Kaa en ik hoop nog meer van deze parels te kunnen maken. Maar ik wil vooral ook mijn kennis delen met andere makers of instellingen en hen ondersteunen in hun maakproces. Ik hoop hier vanuit KONKAV een waardevolle bijdrage aan te leveren. 


Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Omdat ik als nieuwe coördinator van KONKAV natuurlijk het goede voorbeeld wil geven. Maar ook omdat ik het belangrijk vind om zichtbaar te zijn en elkaar te inspireren en van elkaar te leren. 


Jouw motto?

Blijf dicht bij jezelf en durf te vragen! Dus weet me te vinden en ik kijk ernaar uit je te ontmoeten. 

Bekijk het profiel van Niekie