Op 18 en 19 april barst Playgrounds' The Art Department weer los in Eindhoven! Het festival waar je als filmmaker inspiratie op kan doen, pitches bijwonen, film kan kijken en je op een laagdrempelige manier met industry professionals kan netwerken. Er staan een aantal ‘fieldtrips’ op het programma, o.a. een rondleiding bij de 4DR Studios en het beleven van de VR-experience Symbiosis van Polymorf. Op de Art Market en in de Artist Studios kan je makers aan het werk zien, leuke dingen kopen of zelfs een tattoo laten zetten!

Playgrounds, Broet en Konkav delen graag onze persoonlijke tips die je niet mag missen.

Film Fest 15-19 april

The Art Department breidt dit jaar uit met een filmfestival voorafgaand en tijdens het evenement! Dat wil zeggen dat je ook in de week voorafgaand kan genieten van bijzondere filmvertoningen in Natlab. Deze filmvoorstellingen zijn met een los ticket te bezoeken of op de donderdag/vrijdag gratis met een TAD-polsbandje.

 

Programma Film Fest

Film Fest 15-19 april

Tips 18 april

  • De mastermind achter veel van de character designs en creature ontwerpen van Jurassic Park en Pirates of the Caribean, Crash McCeery, geeft een talk. 's Avonds is Jurassic Park ook weer eens op groot doek te zien, met introductie van McCeery.
  • Post-production in your pre-production, een panel over hoe winst te behalen in je post-productie proces, als je professionals al in je pre-productie fase bij je project betrekt. Dit panel wordt gehost door Yassin Karmoudi met Djuri Boot, Guido Ekker en Neeltje van der Heijden.
  • Ontdek de beste studenten films van jonge makers, tijdens de Student Animation Competition.

Beeld: Jurrasic Parc

Tips 18 april

Tips 19 april

  • Tijdens het panel Non Fictional Perspective Storytelling, gaat Filmfonds consulent Absaline Hehakaya in gesprek gaat met makers die hybride werken, maar vertrekken vanuit een documentair perspectief. Gasten zijn Douwe Dijkstra, Jongsma + O’Neill en Aimee de Jongh. 
  • Gouden Kalf-winnaar voor Best Production Design 2023, Florian Legters, praat over Virtual Production: een groeiende techniek die een totaal ander licht werpt op production design.
  • Didier Konings vertelt over zijn stap van concept artist naar debuterend genreregisseur van Witte Wieven, wat een onderdeel is van Koolhoven Presenteert. s' Avonds kun je zijn film op de Showcase zien.

Beeld: Witte Wieven - Didier Konings

Programma & ticket

Tips 19 april