Na het ontwikkelen van Framing the Other ontwikkelde Copper Views zich als een veelbelovende nieuwe documentaireproducent en ontwikkelaar van educatieve pakketten, die wereldwijd verkocht worden. 

Copper Views houdt zich bezig met thema's als globalisering, wij vs. zij, ethiek, machtsverhoudingen, verbeelding, reflectie en culturele ontmoetingen. Onze producties willen de ogen van een publiek openen, stereotyperend denken uitdagen en de wereld nét een beetje kleiner maken. 

Copper Views bestaat uit producent Ilja Kok, line producer Anjet Blinde, assistent producer Chayenne Lokker en productie stagiaire Callie Edwards. Samen met een team van getalenteerde filmmakers produceren wij films voor het witte doek, tv uitzending en online release. 

Wij zijn gevestigd in Breda.  

Bezoek voor een overzicht van ons werk onze website www.copperviews.com .

 

Ilja IN DE KONKAV-PODCAST

Ilja Kok wil werelden verbinden. Naast dat ze in Europa reizen begeleidt en lesgeeft in tourisme, is ook haar productiebedrijf een soort reisbureau. Het Bredase Copper Views maakt betekenisvolle documentaires over mondiale vraagstukken. Films met een blik op de wereld, die bijdragen aan het doorbreken van vooroordelen en stereotype beeldvorming en aan beter onderling begrip. Vergezeld door koffie en appelflappen spraken we met oprichter en producent Ilja Kok over wat het betekent om filmproducent te zijn, het hebben en behouden van je missie en het maken van daadwerkelijk impact met je film. Maar ook over het belang van verliefdheid tussen financiële gevers en makers, en over het huwelijk dat wordt aangegaan tussen de regisseur en de producent. De KAST in met een filmproducent, autodidact en missionaris.

Beluister hier de aflevering: