Vincent is de naam; een kersverse filmmaker die in 2020 zijn Master's degree haald in de Audiovisuele Kunsten aan het RITCS School of Arts.
De filmschool bood veel kansen om te experimenteren. Intieme drama’s, excentrieke comedy’s; allerlei genres passeerden de revue. Maar mijn ware stem vond ik in het magisch realistische. Toen ik het sprookje Het Meisje & De Poortwachter – over een meisje dat zingt voor de dood in de hoop dat hij haar dode zusje tot leven brengt – en die werd geselecteerd voor enkele festivals wist ik dat ik mij in dit genre het meest thuis voel. Sindsdien zijn terugkerende thema’s: existentiële eenzaamheid, magisch realisme en vergankelijkheid.

Mijn eindwerk aan het RITCS is Hopsa Heisasa: "Als de eenzame Willem Hopsa, heisasa zingt, vergeet hij even de wereld om zich heen. Maar wanneer hij op een dag het verdronken meisje Isra ontmoet, die zonder haar verloren teddybeer niet naar het hiernamaals durft, komt Willem erachter dat Hopsa, heisasa veel meer is dan alleen een lied over liefde en troost."