Rick Roos, filmmaker, creative director, cameraman en filmdocent.

In 2008 studeerde Rick Roos af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Tijdens een lange stageperiode deed hij uitvoerige ervaring op binnen verschillende onderdelen van de Nederlandse filmsector. Op het moment dat de gehele industrie langzaam overstag ging naar digitaal leerde hij op de valreep ook nog werken met het filmen op 35mm celluloid film. Zodoende beschikte hij al vroeg over een groot arsenaal aan gespecialiseerde vakkennis en ervaring. Als cinematographer, focuspuller en clapper/loader (functies in het cameradepartement van een film) werkte hij vervolgens mee aan verschillende speelfilms, documentaires, commercials en videoclips. Werk van zijn hand is vertoond op verschillende internationale filmfestivals en omroepen. Een van zijn afstudeerfilms werd zelfs aangekocht door het EYE Film Instituut en maakt zo deel uit van ons nationale filmarchief.

Tegenwoordig produceert en regisseert hij zijn eigen films. Naast een grote portefeuille commerciele producties maakte hij in 2015 zijn televisiedebuut met de korte documentaire Requiem. Daarnaast geeft hij geregeld (gast)les op verschillende filmgerelateerde (hoge)scholen en instellingen.

Als technisch manager is Rick verbonden aan het DOCfeed filmfestival in Eindhoven.

 

Persoonlijke website

"Om iets unieks te maken als filmmaker is het volgens mij goed om je voor inspiratie juist niet op het medium film te richten. Onze dagelijkse wereld is de grootste inspiratiebron."

 

lees het KONKAV-interview met Rick

7315