Met een academische achtergrond als cultureel antropologe, ben ik in Manchester Cultural Anthropology gaan studeren. De studie van de culturele en sociale mens - waarom doen mensen wat ze doen? - door een camera. Zo heb ik voor mijn afstudeerproject een korte documentaire gemaakt over de pelgrimage naar Santiago de Compostela in Spanje. 

Momenteel werk ik bij Docwerk, een programma van van Osch films. Hier doe ik meer praktijkervaring op en word ik begeleid, terwijl ik werk aan uitzendingen voor Omroep Brabant. 

Ik ben niet vies van uitdagingen en ik zoek graag het randje op. Het is mijn droom om conflict en oorlog in documentaires vast te leggen, waarbij het in beeld brengen van de menselijke kant centraal staat. Ik laat me hierbij inspireren door o.a. The White Helmets en Virunga.

Het menselijke, het rauwe, de wendigen die het leven kunnen nemen, dat fascineert me. Op www.ingevanrijswijk.com zijn wat projecten te vinden waarin ik me bezig houd met de verhalen die mensen met zich meedragen.