Harrie Verbeek (1974) studeerde in 2001 cum laude af aan de Academie St. Joost te Breda. Zijn afstudeerfilm ‘10 Seconden’ viel meerdere malen in de prijzen en werd op verschillende nationale en internationale filmfestivals vertoond. Met de start van zijn eerste vrije project ‘Verborgen Tijd’ besloot hij de opnamen zelf te financieren. De film, die uiteindelijk een co-productie werd met IJswater films, ging in première op het Nederlands Film Festival 2004.

In 2005 maakte Harrie de serie ‘Gaia’s Dagboek’ voor het cross media project The Blackbeard Connection, 30 korte films van elk 3 minuten. Daarnaast volgde hij de opleiding scenario schrijven aan het Maurits Binger Instituut in Amsterdam. Op uitnodiging van het filmfestival in Berlijn maakte hij in 2006 de film ‘Under These Wings’, die genomineerd werd voor de Berlin Today Award.

Hij sloot zich in 2007 aan bij de commercial producent First On Mars. In 2009 kwam een einde aan deze samenwerking. 

In 2011 maakte Harrie de korte film Stilte na de storm, wat de inzending voor de Oscars 2012 namens Nederland werd in de categorie live action short film.

Momenteel werkt Harrie aan verschillende projecten, zowel fictie als commercials en opdrachtfilms.

Harrie in de KONKAV-podcast

"Als regisseur heb je al niet zoveel talenten. Het is aan mij om mijn idee over te brengen op al die mensen die ze wel hebben." Gast in de KAST is de nuchtere en ambitieuze filmmaker Harrie Verbeek. Harrie studeerde in 2001 cum laude af aan de Academie St. Joost te Breda. Zijn carrière begonnen in Amsterdam, waar hij tevens de opleiding scenario-schrijven aan het Maurits Binger Instituut volgde, is hij sinds een aantal jaren weer 'terug'. In 2015 richtte hij samen met Monne Tuinhout het Eindhovense Branded Cinema op. Nu staat hij aan de vooravond van de internationale speelfilm Under the Bridge: een psychologische thriller met horror- en scifi-elementen. En hij staat te trappelen om te beginnen. In deze jubileum-aflevering van de KAST vertelt Harrie over dit grootse project met een evenzo groots budget waarmee hij 'visuele bravoure' kan gaan maken. Ook deelt hij zijn liefde voor genrefilm, vertelt hij over het nut van het hebben van 'plannen op de plank' en deelt hij zijn visie op goede regie ("Het is mijn taak om een deken om de acteurs heen te slaan").

Beluister de aflevering: