BlewScreen is een onafhankelijke game studio gevestigd in Tilburg, in het midden van de Benelux. Onze games zijn te ervaren op verschillende festivals, evenementen en soms zelfs online. Onze uitgangspunten zijn het creëren van game ervaringen die zich niet beperken tot een scherm maar ook tastbaar zijn. Waarbij onze games een eigen karakter hebben en ervaren worden in een omgeving die dit karakter versterkt.

Wij hebben het uitgangspunt dat je games ook als het ware vast moet kunnen pakken. Daarom zullen onze games per afzonderlijke game door ons zelf ontworpen fysieke besturingselementen bevatten. Alsmede moeten onze games een aparte ervaring met zich meebrengen, die een gebruiker niet zomaar in de huiskamer consumeert. Het ervaren doe je met meerdere mensen om je heen op een daarvoor ingerichte plaats en gelegenheid.

BlewScreen houdt zich als independent game developer bezig met het bedenken, conceptualiseren, produceren en exploiteren van interactief werk dat ook fysieke elementen kan bezitten. Wij nemen onze visie op games zowel mee in eigen interactief werk bestemd voor verhuur aan verscheidende soorten festivals en evenementen als werk in opdracht en samenwerking.