Op KONKAV zijn ruim 500 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Nathan van Espelo a.k.a. Soundheroes, audio engineer, muziekproducer, songwriter, componist, drummer en muzikant. 

Naam: Nathan van Espelo

Leeftijd: 35

Opleiding: Compositie & Muziekproductie aan de HKU en Pro Audio Engineering bij SEN

6848

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

Ik zeg meestal dat ik in de audio- en muziekwereld werkzaam ben en mijn eigen muziekproductiestudio run.

En wat doe je echt?

Met Soundheroes houd ik mij bezig met allerlei muziek en audiogerelateerde werkzaamheden. Ik doe veel audio postproductie, sounddesign en toegepaste compositie bij beeld. Daarnaast ben ik ook regelmatig in de studio te vinden om op te nemen en te mixen en produceer en schrijf ik muziek. Ik doe echt van alles dus, omdat ik gewoon veel leuk vind en omdat het me ook fris houd.

Omschrijf je werk in drie woorden.

Origineel, gelaagd, verzorgd.

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

Het meeste werk wat ik doe is in opdracht, maar vrij werk maak ik uiteraard ook. Dat is een belangrijke creatieve uitlaatklep.

Waar kunnen we je van kennen?

Als audioprofessional sta je meestal niet zo op de voorgrond, maar waar je me van zou kunnen kennen is bijvoorbeeld de uitzending van Showponies van Alex Klaasen op de NPO. Daar heb ik de audio postproductie en de mixage voor gedaan.

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

Recent heb ik een eigen muziekproject afgerond waar ik heel trots op ben, wat binnen niet al te lange tijd uitgebracht gaat worden. Momenteel ben ik ook bezig met de audio van een theaterregistratie van een bekend cabaretduo, die ik zelf tof vind. Dat is dan wel een soort van eer dat je die klus mag doen.

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

Lelijk zou ik niet willen zeggen, maar soms kom je weleens oud werk tegen waarvan je denkt; dat zou ik nu anders doen.

Wat wil je echt nog een keer maken?

Ik zou heel graag een keer een complete filmscore willen doen voor een toffe film.

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Dat zijn er meerdere, maar op filmmuziekgebied is Tom Holkenborg wel een grote inspiratiebron. Niet alleen vanwege zijn werk, maar ook vanwege hoe hij zich naar de top van Hollywood geknokt heeft als Nederlandse jongen en nu mag componeren voor allerlei grote blockbusters. En z’n studio en synthesizercollectie is ook wel indrukwekkend haha.

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Ik heb nog heel veel wensen en dromen en er zijn nog genoeg dingen die ik zou willen doen en zou willen maken, maar de focus ligt nu op het verder opbouwen van Soundheroes.

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Ik vind dit soort initiatieven wel belangrijk. Omdat ik een trotse Brabander ben natuurlijk en omdat er een hoop creatieven zijn die aandacht verdienen. Een platform als KONKAV draagt hier aan bij. Daarnaast wil ik zo mezelf en mijn werkzaamheden met Soundheroes laten zien aan anderen en mijn netwerk uitbreiden. Het zou tof zijn als ik via KONKAV filmmakers, video- en filmbedrijven leer kennen om samenwerkingen mee aan te gaan en mooie projecten mee te doen.

Jouw motto?

“Great sound makes heroes”

Nieuwsgierig geworden?

bekijk het profiel van Nathan

KONKAV-profiel Nathan van Espelo

Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant