fotograaf headerfoto: Sas Schilten

Op KONKAV zijn ruim 500 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor audiovisueel kunstenaar Angela de Weijer a.k.a. Miss Milivolt.

Naam: Angela de Weijer

Leeftijd: 32 

Opleiding: Fontys ABV Tilburg & ArtScience Interfaculty 

7146

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet? 
Dat ik geluidskunstenaar ben. Meestal leidt dat direct tot een leuk gesprek over de dingen die ik maak, omdat het een wat minder vaak voorkomende tak van sport is. Dat roept nieuwsgierigheid op.  

En wat doe je echt? 
Omdat ik werk met geluid maar vaak ook visuele of performatieve ingrediënten gebruik in mijn diverse projecten staat op mijn visitekaartje dat ik ‘audiovisueel kunstenaar’ ben, dat is net iets meeromvattend. Daarnaast ben ik nu bezig aan de pre-productie van een documentaire, maak ik muziek en ben ik actief aan het DJ’en. Dus ja, misschien doe ik vooral teveel dingen haha.  

Omschrijf je werk in drie woorden. 
Beleving, verbeeldingskracht, (on)mogelijkheden 

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk? 
Sinds begin dit jaar heb ik meer tijd voor mijn bedrijf, dus naast vrij werk kan ik me nu ook meer richten op samenwerkingen en opdrachten! Heel fijn!  

Waar kunnen we je van kennen? 
Van het project Collective Signal, een requiem voor het Nederlandse luchtalarm

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent? 

Een van de favorieten is mijn ArtScience-afstudeerwerk Earwitness Objects. Mijn onderzoek ging dat hele jaar over de (on)mogelijkheid van oneindig geluid, best wel een conceptueel onderwerp waarin vooral auditieve verbeeldingskracht centraal staat. Ik had een mooie installatie gemaakt met drie aluminium dozen volledig bekleed met akoestisch schuim met mysterieuze objecten erin waar het publiek naar kon luisteren. Zelf fungeerde ik als een soort werknemer bij de installatie, compleet met een performance-outfit. De esthetiek van dit geheel was een beetje Thunderbirds, en ik was gewoon heel blij met hoe clean en speculatief het er uit zag!  

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt? 

In opdracht heb ik ooit een geluidswerk voor het Lichtplein in Eindhoven gemaakt. Niet het meest inspirerende plein, de setting: volledig bestraat en ingericht met aan de ene kant een stenen tribune en rechts een onduidelijke waterpartij met een gegalvaniseerde stalen pergola. Hier en daar nog een paar flinke keien. De gemeente heeft daar toen een set speakers opgehangen waar ik een ongeïnspireerde draak van een geluidscompositie voor heb gemaakt met onduidelijk concept. Gelukkig heeft het niet lang gedraaid, stond nergens een naambordje en heb ik het nooit ergens vermeld.  

Wat wil je echt nog een keer maken? 

Hopelijk krijg ik de kans om mijn compositie Collective Signal gelijktijdig door alle sirenes in het land te laten horen. Maar voor nu ben ik all-in op het maken van de documentaire over dit project!  

Wie of wat is je grootste inspiratiebron? 

Dick Raaijmakers. De video op Youtube waarin hij vertelt over het kleinste geluid’ en de fysieke manier waarop je geluid kan stapelen is goud.  

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities? 

Na mezelf lang alleen als kunstenaar te hebben gedefinieerd groei ik nu richting het filmmaken en ook steeds meer richting de muziek. Mijn droom is het ontwikkelen van een show of voorstelling die al deze ingrediënten samenbrengt en waarmee ik op tour kan.  

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV? 

KONKAV is een goed beginpunt om een indruk te krijgen van al het creatieve talent wat zich in Brabant beweegt en mensen met elkaar te verbinden. Voor het nieuwe hoofdstuk van mijn studio vond ik een profiel daarom een logische keuze.  

Jouw motto? 

All killer no filler!  

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk het profiel van Angela:

KONKAV-profiel Angela de Weijer

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant