RAK (Ruimte voor Audiovisuele Kunsten) geopend in de Willem II Fabriek in ‘-Hertogenbosch. 

Zin om bijzondere korte films, video-installaties of documentaires met lezingen te bekijken en ervaren? Grijp dan vanaf nu je kans in het nieuwe kunstencluster de  Willem II Fabriek in ‘s-Hertogenbosch. Daar is de nieuwe vertoningsruimte RAK (Ruimte Audiovisuele Kunsten) geopend. Ik ging een kijkje nemen en sprak met de curator/projectleider Monique van de Wijdeven die samen met de technisch ondersteuner Peter van de Zanden iedere maand diverse film en video werken tentoonstellen in deze speciaal ingerichte ruimte.

RAK is een pilot project. De expositie ruimte wordt gevuld met allerhande film en audiovisuele programmering van september t/m december 2014.  Bij succes wordt het project voortgezet. De ruimte is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van de Willem II Fabriek.

‘Het doel van RAK is om podium te bieden aan allerlei makers’ vertelt van de Wijdeven. Van professional tot beginnend filmmaker. Zo wordt er in november een animatie –video installatie gepresenteerd van kunstenaar Sandro Setola en deze wordt in december opgevolgd door een film workshop met expositie voor jongeren onder leiding van Kunstbende.

Experiment
'RAK is een plek waar ruimte is voor experiment.' Van  de Wijdeven is op zoek naar werk wat past binnen de programmapijlers: talentontwikkeling, kennisuitwisseling en verbinding. Ze staat open voor makers die ideeën hebben voor de invulling van de ruimte.  RAK biedt een alternatief podium voor makers  wiens films wellicht niet het reguliere witte doek bereiken. Veel werk van Bossche en Brabantse makers zal worden geprogrammeerd, om zo de binding met de stad en provincie te versterken.

Huidige Expositie
8 okt t/m 2 nov: Expositie waarin het maakproces van de korte film Het Doek inzichtelijk wordt gemaakt in beeldmateriaal, schetsen en artwork. In loop zijn de Nieuwe Filmers films te zien.  

Zondagmiddag
Voor een bijzonder filmprogramma met een extra lezing of presentatie, ben je op de zondagmiddagen bij RAK aan het goede adres. Zondag 19 en 26 oktober wordt om 13.00 uur Het Doek vertoond. Een korte film van Steven van Roosmalen i.s.m SoloS. Gemaakt door  40 vrijwillige jonge vakprofessionals en studenten, 40 figuranten, 4 acteurs en 30 sponsoren uit regio . Aansluitend aan de vertoning is er een presentatie en Q&A met de makers. 

RAK is open van wo t/m zo: 11 -17u - Toegang is gratis.
av@willem2fabriek.nl

Image
Image