''Blogging, Day One: Introduce Yourself''

Terwijl ik dit aan het typen ben, staar ik naar mijn andere beeldscherm waarop via een website allerlei handige tips geprojecteerd staan met de titel: 'Blogging, Day One: Introduce Yourself'. Ik ben vereerd dat juist ik gevraagd ben om te bloggen voor Konkav. Allereerst moet ik me wel door deze introductie heen wurmen. Voordat ik daadwerkelijk iets zinnigs zou durven te vermelden of het gevoel van ongemak kan negeren, ondanks dat lezers zoals jij weet-ik-veel-hoe-ver van mij vandaan zijn. Vooral als ik lees dat het noodzakelijk is dat ik de vraag kan beantwoorden: 'Why should they read your blog?', krijg ik het al Espanola benauwd.

 

Wie dan?

Dan maar starten met de formele aanpak; een veilige afstand om mee te beginnen: Hoi! Mijn naam is Angelo Raaijmakers, geboren en getogen in het pietepeuterige Brabantse dorpje Schijf (google maar) en reeds afgestudeerd in de richting Film aan het AKV|St.Joost te Breda. Met een passie voor fictie en de genrefilm, ben ik dan ook afgestudeerd met een korte fantasiefilm getiteld 'Droefgeest' (die ik graag propagandeer). Maar waarom zei ik vereerd te zijn dat 'juist ik' mag gaan bloggen? Misschien vanwege het feit dat mijn afstudeerfilm tot nu toe geweigerd is op elk ingezonden festival (NFF!) en ik momenteel pruttel in het befaamde zwarte gat waar je schijnbaar altijd in beland na je afstuderen. Nou, op een paar gelukkige zielen na dan.

 

Waarom dan?

Maar waarom zou je eigenlijk mijn blog gaan lezen? Wat heb ik te bieden? Het voelt weer net alsof ik een positioneringsverslag aan het schrijven ben; 'Waar wil je heen?' of 'Waar zie je jezelf over 10 jaar?'. Eenvoudig genoeg voor mij kan ik op alle vragen precies hetzelfde antwoord geven; 'Werkelijk geen enkel idee'.

 

Maar misschien is dat het juist wel... het feit dat ik werkelijk geen enkel idee heb... want zeg nou zelf; heb jij dat wel? Weet jij al wat je te bieden hebt? Waar je staat? Waar je heen gaat? Misschien is daarom mijn eenmaandelijks geklets op deze site wel goed. Voor ons beiden. Voor mij een plek van reflectie of overgave, voor jou wellicht een hart onder de riem. Misschien is het verlichtend om eens over iemand te lezen die net zo onwetend, radeloos of soms zo angstig is als jijzelf als studerend, beginnend of zoekende maker. Want dat is mij gevraagd om te doen en dat ga ik ook doen op mijn blogs; Ik ga maandelijks een verslag leveren over mijn ontdekkingsreis als beginnend filmmaker in deze grote boze wereld. En ik zal de gehele tijd eerlijk zijn; over mijn vallen en opstaan. Want het lijkt me niet interessant voor jou als lezer en maker als ik alleen maar ga vertellen hoe geweldig ik ben of hoe goed het allemaal wel niet gaat. Want dat is niet altijd zo. Ik ga het buiten mijn geweldige ontdekkingen en ontmoetingen ook hebben over het zwarte gat, het persoonlijk zoeken naar een plekje, hopelijk mijn eerste festival vertoning(duimen!), de blunders die ik ga maken omdat ik te graag wil netwerken en de obstakels bij het beginnen van een nieuw project (die vaak ik je hoofd zitten, denk ik).

 

Om goed te eindigen: Mij is gevraagd om steeds een filmpje toe te voegen aan mijn blogs. Dit mag een trailer zijn van een film die me boeit, een lezing, wat dan ook. Maar voor mijn allereerste post ga ik lekker commercieel beginnen met de showreel van mijn eigen werk. Netwerken for life! Nu maar duimen dat er deze maand iets gaat gebeuren. Blijf jij het volgen? Adieu!  

Angelo Raaijmakers

Angelo Raaijmakers