Angelo Raaijmakers groeide op op het Brabantse platteland. Hier bracht hij veel tijd door in de bossen, waar hij zijn eigen fantasiewerelden creëerde. Angelo werd verliefd op het medium film toen hij ontdekte dat hij hiermee de fantasieën in zijn hoofd om kon toveren tot een werkelijkheid die hij met anderen kon delen.

Met deze fantasievolle blik en een interesse in psychologie, gebruikt Angelo elementen van het fantasy en horror-genre om spannende, droomachtige films te maken waarin hij psychologische problemen onderzoekt. Deze legt hij vanuit een uniek perspectief aan de kijker voor, om over na te denken en bespreekbaarder te maken.

Zo maakte Angelo in 2020 de korte film Wanneer ik ontplof: een film over de vertwijfelde millennial Chris, die op zijn dertigste verjaardag denkt dat hij een bom in zijn buik heeft en gaat ontploffen. Onlangs heeft Angelo de korte film Ik, Adonis afgerond, dat het verhaal van de fitness verslaafde Nicky vertelt, en verbeeldt hoe trauma’s uit ons verleden kunnen leiden tot destructieve patronen in ons volwassen leven.

Angelo’s vervreemdende, maar openhartige werk vindt een aansluiting bij een publiek in zowel binnen- als buitenland. Zo is Wanneer ik ontplof op meer dan 25 filmfestivals vertoond, waaronder het Nederlands Film Festival, het Nashville Film Festival en het Uppsala Short Film Festival. Ik, Adonis is vertoond op o.a. het Toronto After Dark Film Festival en het London Short Film Festival.

Angelo studeerde in 2015 af aan het AKV|ST. Joost in Breda. Zijn levensdoel is om ooit een speelfilm te realiseren met daarin zijn favoriete dinosaurus: de Parasaurolophus.