GOUD VAN BRABANT: ONVERGETELIJKE VERHALEN VERBEELD DOOR TALENTEN VAN NU

Goud van Brabant is een multimediaproductie waarmee erfgoed dichter bij de Brabanders wordt gebracht. Want als je meer weet over het verleden, kijk je anders naar de wereld om je heen. Creatieve talenten, van amateurs tot professionals, zijn gevraagd om onvergetelijke verhalen van vroeger op eigen wijze te verbeelden. Niet alleen grote verhalen over onze bestuurlijke of bevochten geschiedenis, ons religieus erfgoed of de innovaties in Brabant. Maar juist ook de kleine, persoonlijke verhalen van Brabanders. Via het online platform van brabantserfgoed.nl en het tv-programma Goud van Brabant op Omroep Brabant worden deze bijzondere Brabantse verhalen verspreid.

meer info over Goud van Brabant

Creatief Talent

Voor het item Creatief Talent vertolken talentvolle makers op allerlei manieren – met film, fotografie, dans of animatie – verhalen uit de Brabantse geschiedenis. De twintig beste inzendingen kregen de kans hun idee uit te werken met ondersteuning van 1.000 euro en de begeleiding van professionele coaches Ruut van der Beele, Mike Weerts, Frank van Osch en Harrie Verbeek. Van de twintig video’s worden er tien uitgezonden in het tv-programma Goud van Brabant. De maker van het beste filmpje won bovendien 3.000 euro voor een nieuw eigen project. 

De tweede ronde Creatief Talenten waren in de zomer van 2019 hard aan het werk om mooie erfgoedverhalen te verbeelden. KONKAV lichtte de afgelopen weken de talenten en hun producties uit. Deze week de makers van de winnende productie: Marjan van der Heijden en Joël David.

Marjan van der Heijden en Joël David - Liefdesdrama te Strijp

Marjan van der Heijden en Joël David hebben met hun animatie Liefdesdrama te Strijp de prijs gewonnen als beste productie van Creatief talent.

Marjan: "Voor het programma Goud van Brabant hebben wij meegedaan met het wedstrijdgedeelte van Creatief Talent. Joël David en ik hebben een verhaal gevisualiseerd over mijn over-groottante. Zij werd vermoord in 1932. Ik wist vrij weinig over dit voorval en er werd nauwelijks over gesproken in de familie. Nu hebben wij alle informatie verzameld en samengevoegd in dit eindresultaat. Het is een bijzondere manier om meer over je familie te weten te komen en de familie is blij dat wij dit verhaal in leven houden."

Bekijk het resultaat:

Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant