Welke beloftevolle creatievelingen moet je in de gaten houden? Playgrounds en KONKAV vertellen het je! Maandelijks lichten we een eigenzinnige beeldmaker uit. Dit maal: Samantha Williams.

Naam: Samantha Williams

Opleiding: Bachelor of Illustrative design & Master in Animation

Beroep: Freelance illustrator, animator & regisseur

Huidige werkplek/studio: waar ik maar moet zijn

Website: www.eyewantcandy.eu

Instagram: www.instagram.com/samanthawilliamsewc

Twitter: https://twitter.com/EyeWantCandy

Vimeo: https://vimeo.com/eyewantcandy

Samantha Williams (Eye Want Candy) is een freelance animator en illustrator uit Londen. Op dit moment woont en werkt ze in ’s-Hertogenbosch. Haar illustraties zijn vaak kleurrijk en speels met antropomorfe figuren en een scherp gevoel voor humor. Samantha werkt met zowel digitale als analoge technieken en heeft gewerkt voor klanten als Sesamstraat, Noordhoff uitgeverij, NPO, Campina en Avans. Dit jaar maakte zij een Ultrakort-film met het Nederlands Film Fonds en Pathé genaamd ‘A Cup of Joe’. We vroegen haar te reageren op onderstaande statements.

“There are no rules in filmmaking. Only sins. And the cardinal sin is dullness.”
 (Frank Capra)

"Ik ben het er helemaal mee een dat saaiheid echt een hoofdzonde is. Niks is erger dan gedwongen worden een saaie film te zien. In film en met name in animatie is zo ongeveer alles mogelijk, dus maak er gebruik van! Maar, om een goede film te maken, en om echt genieten van het proces van filmmaken (en om te voorkomen dat je je collega’s wil vermoorden) heb je paar basisregels nodig. Mijn gouden regel is Goede Communicatie. Zonder communicatie kun je niet anders dan falen. Of tenminste de weg kwijtraken op een punt in de productie."

“Instagram is the new stockmarket. People sell experiences” (Ersin Han Ersin, Marshmallow Laser Feast)

"Ik moet zelf nog de volledige potentie van Instagram ontdekken en ervaren, maar ik zie echt wel dat het voor vele van mijn collega’s en mijn artiesten die ik bewonder echt kansen heeft gecreëerd. Ik gebruik het als een bron van inspiratie, maar het is mijn doel om met Instagram mijn illustraties beter in de markt te zetten… De puntjes staan er niet voor niks. Ik ben er nog niet helemaal aan toe :p"

“Advice that I want to give to any artist starting out, is to just fuck the fear.”
 (Iris Compiet)

"Totaal mee eens! Ik wilde alleen dat ik dit toen wist en dat ik me net zo zeker voelde als ik me nu voel, toen ik startte als maker. Ik besef nu hoe bang ik was om dichtbij mezelf te blijven en om geen F*!k te geven om wat anderen denken. Ik vind dat ik nu mijn beste werk maak doordat ik doe en creer wat natuurlijk en organisch onstaat in plaats van dat ik probeer anderen te pleasen of een ander soort maker te zijn."

Bekijk het werk van Samantha:

The making of Visual Culture: https://vimeo.com/84209416

Puberdagboek: https://vimeo.com/155126226

Bekijk het KONKAV-profiel van Samantha

Image
Image
Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant