Welke beloftevolle creatievelingen moet je in de gaten houden? Playgrounds en KONKAV vertellen het je! Maandelijks lichten we een eigenzinnige beeldmaker uit. Dit maal: 'story designer' Alice Wong. Geboren in Amsterdam en opgegroeid in Hong Kong, om jaren later terug te keren naar Nederland om te studeren aan de Design Academy Eindhoven. Met haar werk probeert ze complexe informatie visueel te vertalen naar deelbare verhalen vanuit verschillende perspectieven. We vroegen Alice te reageren op drie quotes van Frank Capra, Ersin Han Ersin en Iris Compiet.

Naam: Alice Wong

Opleiding: Design Academy Eindhoven

Beroep: Story Designer

Huidige werkplek/studio: MISSALICEWONG DESIGN

Website: www.missalicewong.com

Facebook: www.facebook.com/hellomissalicewong

Instagram: www.instagram.com/missalicewong

Twitter: www.twitter.com/missalicewong

Vimeo: www.vimeo.com/missalicewong

6287
"There are no rules in filmmaking. Only sins. And the cardinal sin is dullness." Frank Capra

Alice: "Film is een intrigerend medium om verhalen te vertellen. Een film bestaat uit complexe lagen van informatie die verwijzen naar geluid, visuele symbolen, ruimte en tijd. Er zijn inderdaad geen regels, maar ik denk wel dat degene die de film maakt verantwoordelijk moet zijn voor wat er verteld wordt. Elke bewuste keuze bij het maken van een film beïnvloedt immers hoe deze wordt waargenomen."

"Instagram is the new stockmarket. People sell experiences." Ersin Han Ersin, Marshmallow Laser Feast

Alice: "Ik heb niet zoveel kennis van de beurs, maar ik denk wel dat eigenlijk iedereen een verhalenverteller is. We wisselen onze percepties van de werkelijkheid uit. Storytelling kan een urgentie oproepen, een gevoel van onrechtvaardigheid of simpelweg de behoefte om iets te kopen. Dat doen wij mensen."

"Advice that I want to give to any artist starting out, is to just fuck the fear." Iris Compiet

Alice: "Door fouten te maken, snappen we beter wat er nu fout ging en hoe we iets kunnen verbeteren. Maar het is ook heel waardevol om fouten te maken zodat je uitvindt waar je toe in staat bent en wat je niet kan. We moeten ergens beginnen. We streven ernaar om uit te munten, en niet naar perfectie. Als ik uitstelgedrag vertoon, geef ik mezelf daar gewoon 5 minuten voor. En dan ga ik weer verder."

6288
Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant