Kort interview met Kirsten Ruber, directeur van International Short Film Festival Go Short. 

Van 8 t/m 12 april vindt het International Short Film Festival Go Short in Nijmegen voor de 7e keer plaats. In de drukte van alle voorbereidingen, waaronder het bekijken van bijna 3000 inzendingen, maakt directeur Kirsten Ruber wat tijd vrij om wat meer te vertellen over het festival en  haar passie voor de korte film.

Na jaren gewerkt te hebben op diverse filmfestivals ontstond bij Kirsten en haar Nijmeegse collegaeLisa terBerg (codirecteurGo Short) en Pien Houthoff  (Programmeur Lux) het idee om een nieuwfestival op te richten in Nijmegen. Want juist daarwas ruimte voor een nieuw onderscheidend festival. De keuze vooreen focus opkortefilm was snel geboren. Integenstelling tot het buitenland, werd in Nederland slechts marginaal aandacht aan korte pareltjes besteedt. Tijd om daar iets aan te doen!

Go Short zag de potentie, waarde en toekomst voor de korte film. Een kunstvorm die blijft boeien, nieuw publiek weet te bereiken en zich kan aanpassen aan uiteenlopende vertoningsplekken. Een formaat waarin juist veel jonge filmmakers ruimte vinden voor experiment en vrijheid. De oervorm van film floreert. In de tijd van digitalisering wint kortfilm weer terrein, niet alleen heeft zij bestaansrecht op het witte doek, maar ook online, of als installatie. De kortfilm als opstapje voor de speelfilm, maar ook als apart genre. Talent, ambitie, lef en veelzijdigheid zijn kernwoorden die passen bij korte film. Een breed scala aan internationale kwaliteitsfilms van kort formaat zijn te zien op Go Short.

Zeven  jaar na oprichting is het festival nog steeds groeiende, met een stijgend bezoekersaantal, een serieus Industry programma en allerlei spin off projecten zoals De Voorfilm Moet Terug.

Go Short profileert zich als ambassadeur en aanjager van de korte film. Het festival ontpopt zich tot belangrijke speler binnen het internationale kortfilm circuit. Het is een plek waar makers elkaar ontmoetenen internationale programmeurs films scouten. Maar ook waar je op de Go Short Campus meer kan leren over de profilering vanje film.

Een must om als maker het festival te bezoeken! Vanaf  1 februarikunnen filmprofessionals en filmstudenten een accreditatie aanvragen.Deze geefttoegang tot alle festivalvertoningen, marketscreenings, workshops,videolibrary, industry day, borrels en feestjes.  Wees erbijwant  Life is Short!                                                                                 

Nu al zin in kortfilm? Bezoek dan 1 februari het Pop Up Cinema event in Tilburg. Met Go Short programmering en films van Brabantse bodem.