Deze zomer gaat Solar Cinema de mobiele bioscoop op zonne-energie op een korte tour naar Spanje. In haar programma reist een brabantse kortfilm mee.

 In samenwerking met het Surfilm festibal wordt een tour uitgezet met stopmotion workshops en fimvertoningen langs de baskische kust. In een speciaal Go Greener Shorts programma is voor deze tour de korte muziekvideo Current Scenes - Cast Glass van Chris de Krijger ism. Joris Klein opgenomen. Een sferische clip waarin herinneringen in een verlaten huis worden overgenomen door flora en fauna. Chris is fotograaf/filmmaker uit Breda.


July 9. Mundaka. Atalaya. 22.30h
July 10. Santander. Plaza Porticada. 22.30h. (if it rains: Cinema Los Ángeles)
July  11. La Coruña. Paseo del Parrote. 22.30h.

Ben je in de buurt, kom genieten van zon, zee, zand & cinema! 

In de late middag worden stopmotion-workshops georganiseerd waarbij kinderen met gevonden materialen uit de nabije omgeving hun eigen verhalen leren vertellen. De workshops worden mede mogelijk gemaakt door Evens Foundation.

Met deze tour legt Stichting Solar World Cinema haar basis in Spanje om aldaar ook mobiele bioscopen op zonne-energie op te zetten en nog meer platform te bieden aan bijzondere films op unieke lokaties. Solar World Cinema wordt gesteund door bkkc - brabants kenniscentrum kunst en cultuur.

Wij zijn altijd op zoek naar korte films voor in onze distributie catalogus! Mail naar: solarcinema@gmail.com