Een van de grote publiekstrekkers op de afgelopen IBC was de camera van Black Magic. Begin dit jaar was hij aangekondigd en nu was hij te zien en kon je hem in je handen houden. De camera is extreem klein en licht en wordt geleverd zonder lens. Je koopt eigenlijk alleen een sensor en een touchscreen. Toch zijn de verwachtingen hoog van deze camera. Black Magic staat bekend om zijn hoogwaardige producten.

De camera heeft een 2.5K sensor, een interne SSD recorder en wordt geleverd met DaVinci software. Deze laatste leerde ik kennen tijdens het werken met RED camera’s. De DaVinci software is goed maar erg duur, des te opmerkelijker dat Black Magic hem meelevert bij de camera.

Tot slot komen er twee uitvoeringen op de markt (met verschillende lens mounts). De camera gaat nog geen drie duizend euro gaat kosten (zonder lens). Het ziet er veel belovend uit, toch zou ik nog even wachten met aanschaffen tot de eerste praktijk ervaringen met deze camera zijn gepubliceerd. Hou de web forums of de Konkav site in de gaten.

Door: Frans Mouws oprichter en eigenaar van Hatsiekiedee.TV

Image
frans mouws

Hatsiekiedee.tv