Hatsiekiedee.tv houdt zich bezig met het maken van korte films en documentaires. Het doel is om film en documentaire producties te maken voor bedrijven, instellingen, schrijvers, theatermakers, regionale en landelijke omroepen, websites, etc...

Afhankelijk van de productie omvang werken samen met een groep van professionele freelancers. Hierdoor kunnen we snel opschakelen en tegen een scherpe prijs zowel kleine als grote producties realiseren. 

Daarnaast houden we ons bezig met het organiseren van film/documentaire voorstellingen. Met DOCfeed (het Documentaire Festival Eindhoven) als jaarlijks terugkerend groots evenement met meer dan 80 documentaires uit meer dan 50 landen. Gemiddeld zijn bij meer dan zeventig procent van de films de makers aanwezig voor een QenA.

 

Frans in de KONKAV-podcast

De directeur en oprichter van het Eindhovense documentairefestival DOCfeed mag je gerust een kameleon noemen. In een eerder leven was Frans Mouws namelijk onder meer machinist van een zeeschip, schrijver van 15 boeken en ICT-manager bij een bank. Tegenwoordig staat zijn leven volledig in het teken van het filmfestival, waar hij zich bijna als een missionaris voor inzet. Het doel? Elkaar ontmoeten, begrip voor elkaar opbrengen en zo de wereld een beetje mooier maken. En hiervoor is documentaire, volgens Frans de olympische spelen van de filmwereld, een perfect middel. Aan filmmaken (want ja, dat doet hij ook) komt hij nog nauwelijks toe. Maar áls hij er dan een mag maken, dan is zijn langgekoesterde wens een film over de dodo. Met de 6e editie van DOCfeed voor de deur gaat KONKAV met Frans in gesprek over offline ontmoeten, het sappelen in de cultuursector en de internationale filmwereld voor een weekend naar Brabant halen.

Beluister de aflevering: