In de Konkav agenda staan diverse activiteiten en evenementen opgenomen. Als bloggers van deze site, gaan we natuurlijk ook persoonlijk poolshoogte nemen bij de evenementen om daar verslag van te doen. Zo was ik naar Amsterdam getogen om de ‘Workshop 4K-video voor film- en documentairemakers, wetenschappers en animatoren’ bij te wonen. De workshop werd verzorgd door Thomas Scholz en gehouden in het pontificaal op de Nieuwmarkt staande Waag gebouw in het hartje van Amsterdam. Met uitzicht op de markt en de grachten kostte het aanvankelijk wat moeite om geconcentreerd te blijven. Maar Thomas wist de aandacht snel te trekken en vast te houden.

De workshop is een hands-on training (wat wil zeggen, handen uit de mouwen en filmen maar) die een stukje diepgang geeft aan iedereen die wel eens een camera heeft vastgehouden. De groep deelnemers bestond uit film- en kunstacademiestudenten, freelance cameramannen en producers tot en met cameramannen van lokale omroepen. Een bont gezelschap dat ook weer van elkaar kon leren.

De training van Thomas bestond uit een stukje geschiedenis en achtergrond informatie van de 4K camera’s. Tijdens de workshop werd er gewerkt met een RED camera, maar Thomas – na aanleiding van een aantal vragen – wist ook alles te vertellen over andere 4K camera’s. Dit maakte de workshop erg dynamisch en interessant. Momenteel is er een aantal betaalbare 4K camera's in de markt met de RED voorop. Een paar andere grote merken, zoals Sony (FS700) en Canon (C500), hebben aangekondigd om ook met een betaalbare 4K variant te komen. Let wel goed op, want het kan erg verwarrend zijn, soms noemt een leverancier een camera 4k, terwijl hij dat helemaal niet is, zoals de Sony 4k-ready. Wie er meer van wilt weten kan ik de workshop van harte aanraden. Hij is inhoudelijk erg goed, op een mooie locatie en zeer betaalbaar. Voor meer informatie kijk op:CineGrid workshop

Door: Frans Mouws oprichter en eigenaar van Hatsiekiedee.TV

frans mouws

Hatsiekiedee.tv