Agenda Back

Aankomend
  Zomerfilms in de NWE Vorst

  De komende maanden hebben we allerlei zomerse films voor jullie op het programma staan, hieronder vind je het overzicht! De tuin en bar zijn open vanaf 20:30 uur, toegang is gratis, zodra het donker genoeg is start de film. Is het slecht weer? Geen probleem! Dan verhuizen we gewoon naar binnen.

  20 juli | The Red Turtle: The Red Turtle is een betoverende animatie over de cyclus van het leven. Een man die schipbreuk heeft geleden probeert wanhopig het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld te verlaten. Tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven zal veranderen. Het eiland openbaart zich als paradijs. De Nederlandse regisseur Dudok de Wit won een Oscar voor zijn korte animatiefilm Father and Daughter en werkte vervolgens tien jaar aan The Red Turtle, zijn langverwachte eerste lange animatiefilm.

  27 juli | Paradise Trips: Buschauffeur Mario heeft zijn hele carrière gepensioneerden naar het warme zuiden gebracht. Op de vooravond van zijn eigen pensioen moet hij tegen zijn zin in een kleurrijke bende jongeren naar een festival in Kroatië brengen. Onderweg groeit het conflict tussen de conservatieve Mario en zijn alternatieve passagiers. Wat Mario’s laatste reis moest worden, verandert al snel in een fascinerende, paradijselijke trip die Mario confronteert met zijn vooroordelen en met zijn verloren zoon.

  3 augustus | Paradise Now: De jonge Palestijnen Khaled en Said zijn al sinds hun kindertijd bevriend en worden 'uitverkoren' om een zelfmoordaanslag in Tel Aviv uit te voeren. Met deze actie hopen ze het ultieme paradijs te bereiken. Na een laatste avond met hun familie, waarvan ze geen afscheid mogen nemen omdat hun missie geheim is, vertrekken ze met bommen op hun lichaam naar de grenspost. Maar de operatie loopt niet helemaal volgens plan: de twee vrienden verliezen elkaar uit het oog. Beiden worden hierdoor gedwongen hun eigen keuzes te maken over hun verdere bestemming.

  10 augustus | Captain Fantastic: Captain Fantastic is een grappige, eigenzinnige en hartverwarmende film. Ben (Viggo Mortensen) is een toegewijde vader die zijn zes kinderen leert hoe ze moeten leven en overleven in de dichte bossen in het noordwesten van Noord-Amerika. Hij wordt echter gedwongen om zijn zelfgemaakte paradijs te verlaten. Wanneer hij geconfronteerd wordt met de echte wereld, begint hij aan een levensreis die zijn ideeën van vrijheid en wat het betekent om een gezin op te voeden uitdaagt.

  17 augustus | Tanna: Tanna is een liefdesverhaal op een klein paradijselijk eilandje middenin de Stille Oceaan. De film houdt het midden tussen een documentaire, een speelfilm en een sprookje. Het is een verhaal over een diepe, maar onmogelijke liefde, met de leden van een van de laatste traditionele stammen in de zuidelijke Pacific. De mooie, trotse Wawa en Dain, zoon van stamhoofd Charlie, ziet zich gedwongen te vluchten als Charlie Wawa wil uithuwelijken aan een lid van een conflicterende stam. Op zoek naar vrijheid trekken de twee over het vulkanische eiland. Zullen de opperhoofden de jongeren laten gaan?

  24 augustus | Paradies: Liebe: Paradies: Liebe is een film over verlangen en het dunne laagje dat menselijke beschaving heet. De Oostenrijkse vijftigjarige Teresa hoopt het paradijs te ontdekken in Kenia. Ze brengt haar vakantie door in Hotel Flamingo aan de prachtige Keniase kust. Op zoek naar genegenheid, ontdekt Teresa dat liefde een wederzijdse dienstverlening is, een consumentenmarkt van vraag en aanbod.

  Lees meer 

  Datum 25 mei t/m 3 sep - Locatie EYE, Amsterdam - Door EYE

  Martin Scorsese – The Exhibition

  Martin Scorsese (1942), de regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street, heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld. Deze eerste tentoonstelling die volledig aan Scorsese is gewijd, maakt inzichtelijk hoe zijn krachtige, gepassioneerde verhalen de moderne Amerikaanse cinema hebben beïnvloed. Te zien is een groot aantal belangrijke filmfragmenten op projectieschermen, tezamen met ruim 400 objecten en documenten uit de privécollectie van Martin Scorsese en Robert De Niro. Martin Scorsese cureert een programma met zijn favoriete films uit de collecties van EYE en Scorseses eigen Film Foundation. Ook stelt EYE in overleg met Scorsese een programma samen met klassiekers uit niet-westerse landen die door de Film Foundation gerestaureerd zijn.

  Lees meer 

  Datum 30 aug t/m 3 sep - Locatie Breda

  B-movie, Underground & Trash Film Festival

  Het B-movie, Underground & Trash Film Festival (BUTFF) vindt van 31 augustus tot en met 4 september plaats in Breda. Het festival biedt een programma vol bizarre, merkwaardige en experimentele films. The theme of the 12the edition of BUTFF is WrongFu.

  Lees meer 

  Datum 4 sep - Tijd 20:00 - Locatie VondelCS, Amsterdam - Door VERS

  VERS Avond: Lichting 2017

  Ontmoet de nieuwste generatie filmmakers! Elk jaar studeren er weer talentvolle filmstudenten af. Zij gaan de toekomst van de Nederlandse film bepalen! Maar wie zijn deze nieuwe gezichten? Wat is hun stijl? En wat zijn hun plannen? Kom dit – en meer – te weten tijdens VERS Avond: Lichting 2017, wanneer we in gesprek gaan met een aantal afgestudeerden van verschillende academies.

  Lees meer 
  Seminar Online Video Innovaties

  ­Diverse onderzoeken laten zien dat de kijktijd de laatste jaren sterk afneemt en steeds meer kijkers online video consumeren. Broadcastbedrijven proberen het tij te keren en richten zich nu ook op de online omgeving. Het verdienmodel in het digitale speelveld is echter een andere dan de traditionele broadcastwereld. Hoe gaan bedrijven geld verdienen aan online, terwijl zelfs het grootste videoplatform Youtube nooit winst heeft gemaakt?
   
  Tijdens door Spreekbuis.nl georganiseerde seminar op woensdag 6 september in het Hilversumse Beeld en Geluid laten diverse sprekers de nieuwste mogelijkheden op het gebied van online video zien. Dagvoorzitter Marianne Zwagerman voelt ze vervolgens aan de tand. Hoe kan je met innovatieve toepassingen wél succesvol zijn? De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie, waarbij de sprekers met elkaar in discussie gaan.

  Het seminar maakt deel uit van Dutch Media Week, een zevendaags evenement waarin media in al hun facetten centraal staan, zowel voor de professional als het grote publiek. Het seminar is na registratie gratis toegankelijk. Let op: Vol=Vol!
  Lees meer 

  Datum 8 sep - Tijd 20:00 - Locatie Verkadefabriek, Den Bosch

  NIEUWE FILMERS FILM FESTIVAL

  vr. 8 sept. | 20:00u | Verkadefabriek Den Bosch | Tickets  € 8,50 via www.verkadefabriek.nl of aan de kassa.

   

  Een feestelijk avondvullend programma met premières van 7 korte films gemaakt voor het ONE WEEK FILM project [14 t/m 18 aug a.s.], interviews met de filmmakers, voorlezen van het juryrapport door een filmvakjury gevolgd door een spetterende uitreiking van de film award Het Paradepaardje 2017! Ook reikt de jury met o.a. San Fu Maltha [filmproducent, FU Works] en Mike Weerts [acteur] en Ilona van Heeckeren [Verkadefabriek] aparte prijzen uit in de categorieën: beste acteur en actrice, beste DOP, beste sounddesign, beste editor en beste productie design. Afsluitend een ‘afterparty’ met Dj Losse Veter en meet en greet met de filmmakers.

  Lees meer 

  Datum 12 sep - Tijd 13:00 - Locatie BBP Light, Amsterdam - Door BBP Light

  Tags Licht

  Seminar Frieder Hochheim

  Tijdens dit seminar zal Mr. Frieder Hochheim in gaan op de filosofie van Kino Flo over het creëren van verlichtingsarmaturen voor Film, Fotografie en Video en welke uitdagingen dat heden ten dage met zich meebrengt. Met de introductie van LED verlangde de vraag vanuit de markt grote aanpassingen van alle verlichting fabrikanten. Mr. Frieder Hochheim nodigt u uit om samen met hem naar de toekomst te kijken van de nieuwe generatie LED verlichting, wat moet of kan er anders, wat zijn de problemen waar u als professional mee te maken krijgt op de set en hoe deze opgelost kunnen worden en wat fabrikanten daar aan bij kunnen dragen.

  Wanneer: 12 September 2017
  Tijd: 13.00u – 17.00u, aansluitend is er gelegenheid om uitgebreid na te praten.
  Doelgroep: DoP’s, Filmmakers, Lighting Cameramen, Gaffers, Videomakers.
  Locatie: Abberdaan 194 – 196, 1046 AB Amsterdam.
  Toegang: Gratis.
  Inschrijven: info@bbplight.nl of bellen met 020 – 690 98 98.

  Lees meer 

  Datum 28 sep - Tijd 13:30 - Locatie Breda

  Filmding College | Interactieve Video

  Alhoewel interactieve video grote voordelen biedt ten opzichte van standaard video, wordt het nog door relatief weinig bedrijven toegepast. Doordat mensen in de video hun eigen pad kiezen, wordt de informatie relevanter en verhoog je de engagement van de kijker. Omdat wij geloven in het succes van interactieve video, is dit het onderwerp van het aankomende Filmding College.

  Lees meer 
  Nederlands Film Festival

  Het Nederlands Film Festival is een filmfestival dat sinds 1981 jaarlijks in september en oktober wordt gehouden in Utrecht. Tijdens het tiendaagse festival zijn Nederlandse filmproducties te zien, waarvan er meestal een groot aantal in première gaat. Het gaat hierbij niet alleen om speelfilms, maar ook om korte films, documentaires en televisiedramaproducties. Tijdens de slotavond worden Gouden Kalveren uitgereikt.

  Lees meer 
  Playgrounds 2017 - The Art Department

  The magic of visual storytelling! Op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober organiseert Playgrounds The Art Department. Character design, concept art, set dressing, props, character building - alle details die een crew moet ontwerpen en bedenken voordat ze daadwerkelijk gaan produceren. Dompel je twee dagen onder in The Art Department met 's wereld leading artiesten op dit gebied. Met de talentvolle Loish (NL), Kevin Dart (USA), STUDIO AKA (GB), Wouter Tulp (NL), Guerrilla Games (NL), Mike Azevedo (BRA) en nog veel meer!  EARLY BIRDS NU ONLINE!

  Lees meer 
  Filmcursus 'Film in SE7EN'
  Een filmcursus met een sterke focus op de individuele artistieke ontwikkeling van (beginnende) makers. In zeven lessen laten we je kennismaken met de magie van film en onderzoeken we hoe die ook in jouw werk tot uiting kan komen. De focus ligt niet alleen op de ambacht, maar ook op jouw individuele kijk op de wereld. Want om mensen in vervoering te laten raken met jouw film, is jouw visie net zo belangrijk. We willen opleiden inspireren en daarvoor gaan we samen film kijken én bediscussiëren — van fragmenten uit klassiekers en documentaires tot interviews met mensen die hun sporen hebben nagelaten in de filmindustrie — om zo een kritische blik te ontwikkelen. We hebben interessante gastsprekers uit de Nederlandse filmwereld uitgenodigd en daarnaast leren we graag van elkaar. De bijgespijkerde kennis zullen we aan het eind van de cursus in praktijk brengen: in het laatste weekend van de cursus gaan we een korte film maken waarbij iedere deelnemer zijn zelf gekozen functie zal beoefenen. De cursus is dus bedoeld voor filmmakers in de breedste zin van het woord. De cursus bestaat uit 7 lessen van 2 uur en zal starten op woensdag 4 oktober 2017.
  Lees meer 

Tip de redactie

Cloudtag

Archief

Powered by BKKC