Agenda Back

Aankomend

  Datum 21 jun - Tijd 20:00 - Locatie Cinecitta, Tilburg - Door Cinecitta

  Workshop Joris en Marieke van Oscargenomineerde film A Single Life

  Ruimte X in Cinecitta is onlangs omgetoverd tot een extra filmzaal, zaal 2. Ze hebben een nieuw geluid- en projectiesysteem waarmee ze voortaan bijzondere films, animaties en shorts kunnen vertonen. Om dit te vieren openen zij zaal 2 met een workshop van Joris en Marieke van de Oscargenomineerde film A Single Life. Zij komen naar Tilburg om te vertellen hoe de film A Single Life tot stand is gekomen. Daarna is er nog een aantal shorts te zien van diverse filmmakers. Het is een gevarieerd programma dat voor iedereen toegankelijk is.

   

  Joris en Marieke zijn een onderdeel van de succesvolle animatiestudio Job, Joris en Marieke. In 2015 was hun animatiefilm A Single Life voor een Oscar genomineerd in de categorie Animated Short. In 2015 maakte Job, Joris & Marieke de film (Otto) in het kader van NTR KORT. De film had zijn internationale première op het Internationaal filmfestival van Toronto en werd gekozen als Nederlandse inzending voor de Academy Award beste korte animatiefilm 2016.

   

  Het programma ziet er als volgt uit:

  • 20.00u – 20.30u: Opening door Joris en Marieke
  • 20.30u – 21.00u: Pauze
  • 21.00u – 21.30u: Animatie shorts

  Toegang hiervoor is gratis (alleen op reservering).

  Lees meer 

  Datum 27 jun - Tijd 18:00 - Locatie Studio Nova, Tilburg - Door KONKAV

  KONKAV connects: AV-diner #3

  Ontmoet collega AV-makers tijdens eens informeel diner. Leer andere professionele makers en hun werk kennen. Deel ervaringen, doe inspiratie op en maak kennis voor mogelijke samenwerkingen. Breng een gerecht mee om te delen, KONKAV zorgt voor de drankjes. Leer laagdrempelig andere professionele makers en hun werk kennen, deel ervaringen, doe inspiratie op en maak kennis met gelijkgestemden voor mogelijke toekomstige samenwerkingen. Elk seizoen is KONKAV bij een andere AV-studio te gast. Het derde AV-diner is bij Studio Nova in Tilburg. Het tafelthema: de identiteit van 'de Brabantse filmmaker'.

  Lees meer 

  Datum 28 jun - Tijd 19:30 - Locatie KINO Rotterdam - Door Playgrounds

  Playgrounds Session #7: Adriaan de Jongh & Frank Kolkman

  Op donderdag 28 juni organiseert Playgrounds een nieuwe Session - our fest in a box! Deze Session #7 vindt plaats in KINO Rotterdam (start programma 19.30). Een avond waarin we game designer Adriaan de Jongh en experimental designer Frank Kolkman te gast hebben. Adriaan de Jongh is het meest bekend van de indie game hit Hidden Folks, een handgetekend interactief ‘zoek’ spel. Daarnaast maakte hij experimentele games zoals Bounden en Fingle. Deze games verplaatsen mensen uit de reguliere game setting door ze uit te dagen om te dansen, elkaars hand vast te houden of andere fysieke interacties aan te gaan. www.adriaandejongh.com Experimental designer Frank Kolkman combineert analytisch denken met intuïtief maken. Hij onderzoekt huidige en toekomstige technologieën en hun socio-politieke implicaties. Zo maakte hij een Out-of-body experience simulator, een Domestic drug screening kit, een DIY Surgical Robot en voorstellen voor een Humane Caviar Extraction Super Yacht & a Synthetic Rhino Horn Growing Device. Tickets: 15 euro inclusief drankje

  Lees meer 
  show & tell | kunst en duurzaamheid

  Bij show & tell krijgen makers de gelegenheid om op een informele manier hun werk te presenteren en kennis te maken met potentiële opdrachtgevers. Met deze editie van show & tell wil bkkc wil de kansen en de impact laten zien die creatieve en artistieke professionals kunnen hebben op de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld energietransitie, klimaatadaptatie en waterveiligheid. Welke rol kunnen ontwerpers en kunstenaars spelen binnen vraagstukken rondom duurzaamheid en circulariteit? Aan jou de kans om te inspireren met het eigen werk en om met deze instellingen of bedrijven het gesprek aan te gaan over de rol van kunst in een veranderende werk- en leefomgeving. Deze editie geeft je de mogelijkheid om een nieuw type opdrachtgevers te ontmoeten, na te denken over eigen toegepast werk specifiek binnen een duurzaamheidsvraagstuk en een nieuw netwerk aan te boren. Professionele makers vanuit alle kunstdisciplines zijn welkom! Van architecten tot designers, van dansers tot filmmakers. De middag bestaat uit speeddates van tien minuten waarin je met verschillende ondernemers en experts van organisaties en instellingen 1-op-1 in gesprek gaat. Je presenteert jezelf, stelt brandende vragen en je krijgt feedback op je ideeën. Meer informatie over deze show & tell is hier te vinden.

  Lees meer 

  Datum 7 jul - Tijd 10:30 - Locatie Verkadefabriek, Den Bosch

  Masterclass Scenario Schrijven door Rudi Brekelmans

  In de aanloop naar het One Week Filmproject [13/8-17/8] organiseert Nieuwe Filmers Masterclasses. Op zaterdag 7 juli: SCENARIO SCHRIJVEN, ‘Karakter en de Scène’ door scenarioschrijver Rudi Brekelmans.

  Voor jonge scenaristen [t/m 30 jaar]. Er zijn 15 plaatsen. Degenen die mee willen gaan doen met het One Week Filmproject [13-8 t/m 17-8] van Nieuwe Filmers 2018 krijgen voorrang. Je gaat individueel werken en krijgt individueel feedback. Voor aanvang van de masterclass moet elke deelnemer een film [deze wordt doorgegeven] thuis hebben gezien. Deelnemers zorgen zelf voor een laptop/tablet waarop kan worden geschreven en gelezen.

  • Kosten: 49,95 euro [excl. btw], inclusief lunch, thee, koffie en fris.
  • Aanmelden: via info@nieuwefilmers.nl, onder vermelding Masterclass scenarioschrijven, met je naam, m/v, leeftijd, emailadres, wel/geen interesse in deelname aan het One Week Filmproject 2018. Aanmelden kan t/m 3 juli.

  Voor info over het One Week Filmproject 2018 van nieuwe Filmers check nieuwefilmers.nl en voor updates check fb/nieuwefilmers.

  Lees meer 
  Playgrounds Expo // Niels Hoebers, Loek Vugs, Marleine van der Werf

  Op donderdag 21 juni opent Playgrounds een nieuwe expo in TAC Eindhoven met werk van de nieuwe Next talenten Niels Hoebers, Loek Vugs en Marleine van der Werf. Tot en met 15 juli zijn illustraties en de film Future Thoughs van Loek Vugs te zien. Niels Hoebers presenteert een drieluik Working my way up, een samenwerking met Maarten Baas. Op 15 juli vindt tevens het festival Via Ventosa plaats en gedurende die dag zal de VR installatie Be Boy Be Girl van Marleine van der Werf en Frederik Duerinck te zien (en te doen) zijn. Opening: 21 juni, 19.30, gratis entree

  Lees meer 
  Zomerfilms | Destination unknown

  Heb jij van dit mooie weer ook zo'n zin in de zomer gekregen? Wij ook! Ook deze zomer wordt het weer genieten van heerlijke films in de tuin van Theater De NWE Vorst, helemaal gratis. Deze keer nemen we je iedere week mee naar een 'Destination Unknown'...reis met ons mee naar bijzondere filmische plekken. We verklappen alleen de bestemmingen en niet de titels van de films. Maar wie goed leest kan ze raden. Laat je verrassen en ga op reis, zonder in de auto of het vliegtuig te hoeven stappen.

  Lees meer 

  Tags Regie

  Workshop Spelregie

  Spelregie behoort tot de meest essentiële onderdelen van het regisseren van drama. Op veel opleidingen blijft spelregie echter onderbelicht. Ook is er later in de beroepspraktijk door tijdsdruk weinig ruimte een eigen spelregiestijl te ontwikkelen. Bij veel regisseurs bestaat dan ook de behoefte om hun ervaring met spelregie uit te breiden. Vanwege het succes van de workshop in 2017 en omdat er vorig jaar enorm veel aanmeldingen binnen kwamen, waarvan we maar 8 konden honoreren, heeft het DDG bestuur besloten Mijke de Jong ook in 2018 te vragen een spelregie workshop te geven. Deze gaat gedurende zes dagen plaatsvinden begin september in Q Factory te Amsterdam. Aan de workshop kunnen 8 regisseurs deelnemen, zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Mijke heeft de volgende aandachtspunten voor ogen bij de workshop: 

  • Het ontwikkelen van het karakter, de basis voor grillig en gelaagd spel. Mijke werkt veel met – streng geleide – improvisatie en benoemt hoe je deze kunt inzetten in het repetitieproces om het karakter meer diepte te geven. Improvisatie is een krachtig middel, maar alleen als je het goed voorbereidt en weet waarom je het gebruikt. Haar ervaring is dat veel regisseurs niet precies weten wat ze met deze methode aan moeten.
  • Mijke neemt niet de dialoog als uitgangspunt maar concentreert zich op alle vormen van communicatie die een acteur tot zijn beschikking heeft zoals bijv. lichaamstaal, en sub tekst; ze leert regisseurs hoe ze moeten omgaan met lichaamstaal en hoe ze die moeten sturen. Hoe je de gelaagde vaak onbewuste lichaamstaal of mooie versprekingen die ontstaan tijdens een improvisatie, moet vertalen naar de opnames.
  • Bij het filmen willen de meeste regisseurs een lange repetitieperiode, maar die is er lang niet altijd. Daarom geeft ze ook graag tips voor het werken onder minimale omstandigheden: geen repetitietijd, stress op de set, miscommunicatie enz.
  Lees meer 
  Playgrounds The Art Department

  Op 4 en 5 oktober vindt de tweede editie van The Art Department plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Playgrounds focust in deze conferentie op het design proces voor film, animatie en games. Meer dan 40 internationale sprekers zullen artist talks geven. En er is meer! Een expo, workshops, paint-over en sketch area, live sculpting, talent scouting en recruitment. Met onder andere: Carter Goodridge, lead character designer voor onder andere Despicable Me, sculptor Andrea Blasich (Pixar, Disney, DreamWorks, Lucas Animation), Jama Jurabaev, concept art voor Ready Player One, Peter de Sève, character designer bijvoorbeeld Scrat van Ice Age en vele anderen! Full pass early birds: 75 euro

   

  Lees meer 

Tip de redactie

Cloudtag

Archief

Powered by BKKC