Agenda Back

Aankomend
  ONE WEEK FILM PROJECT

  Maandag de 13e is het zover! De ONE WEEK van Nieuwe Filmers gaat van start vanuit de Verkadefabriek in Den Bosch! Vijf filmteams gaan aan de hand van een opdracht de zenuwslopende uitdaging aan: in één [werk] week tijd een korte film maken, van script tot eindmontage, in elk denkbaar genre! Een creatieve rollercoaster met een overbiddelijke deadline om 17:00u op vrijdag de 17e! Deadline niet gehaald !? Dan wordt de film wel vertoond, maar dingt deze niet mee naar de prijzen.

   

  De korte films uit deze 5e One Week Film Project editie gaan op vrijdag 8 september feestelijk,met rode loper en bubbels! in première in de Verkadefabriek Den Bosch tijdens het Nieuwe Filmers Film Festival! Een avondvullend programma met de vijf filmpremières, interviews met de makers en uitreiking van de film award Het Paradepaardje 2018 mét de extra prijzen door een professionele filmvak jury. We sluiten af met een afterparty met filmmuziek door Dj Losse Veter! Kaarten zijn binnenkort te koop bij de Verkadefabriek.

   

  Ruim 100 filmmakers van een nieuwe generatie filmersuit Noord-Brabant en de rest van Nederland doen dit jaar mee aan het ONE WEEK FILM project van 13 t/m 17 augustus. Elk team staat onder leiding van een teamcaptain, niet ouder dan 30 jaar. Deze heeft zich bij NIEUWE FILMERSaangemeld met een compleet team dat nodig is om een korte filmproductie in korte tijd te realiseren. Elk team bestaat uit gemiddeld 20-25 teamleden met o.a. een regisseur, cameraman, setdresser, licht- en geluidman/vrouw, acteur, scenarist, productieleider enzo… Den Bosch, de Verkadefabriek is het centrale hart van het ONE WEEK FILM project, maar filmen kan overal!

   

  Prijzen: Film award Het Paradepaardje 2018 mét € 1.250 prijzengeld; 500 euro Hermes Kunst & Cultuurfonds en 750 euro waardecoupon van BudgetCamera, een wildcard voor het Eindhovens Film Festival, de Publieksprijs twv 200 euro en de 7 extra individuele categorieprijzen voor Beste regie, Beste scenario, Best Acteur m/v, Beste Sounddesign, Beste Camera DOP (director of photography), Beste Editing & Beste Production Design!

  Datum 31 aug - Tijd 10:45 - Locatie But Film Festival, Breda - Door KOP

  KOP / Jonge filmmakers speeddate

  KOP organiseert op vrijdag 31 augustus een speeddate om jonge filmmakers de kans te bieden in contact te komen met o.a. filmkrant.nl, 48 Hour Film Project en het Eindhovens Film Festival.

  Lees meer 
  BUT Film Festival

  De 13e editie van het B-movie, Underground & Trash Film Festival (BUTFF) vindt van 29 augustus tot en met 2 september plaats in Breda. Het festival biedt een programma vol bizarre, merkwaardige en experimentele films.

  Lees meer 
   ANIMO Master of Animation 2017-2018 Graduation Exhibition

  The Master Institute of Art & Design at the School of the Arts & Design AKV|St. Joost is pleased to announce ANIMO, the MA graduation exhibition for Master of Animation 2018. An international cohort of students are concluding their one-year MA Animation with the premiere of their gradation projects and an exhibition of work made throughout the year at the Verkadefabriek in Den Bosch, the Netherlands.

   

  With projects by: Eva Wijers | Yentl van der Voort | Marjan van der Heijden | Leonie Ketteler | Sophia Twigt | Bram van Vugt | Job op de Maan | Daphna Awadish | Dymphie Huijssen |Tosca van der Weerden | Sander Wezenbeek | Alex Zonnenberg | Pieter Iepsma | Anna Blom | Janine Janssen | Jasper van Blokland | Luc Petterson | Louie Joban | Martijn Rook | Thomas Fokker

  Lees meer 
  Spreekuur Deelregeling Internationalisering
  Wilt u een aanvraag indienen voor de derde ronde van de Deelregeling Internationalisering en heeft u een concreet plan die u aan fondsmedewerkers wilt voorleggen? Meld u dan nu aan voor het Spreekuur Deelregeling Internationalisering die het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseert in Het Nieuwe Instituut. Het team van Internationalisering staat klaar om u te adviseren en verder op weg te helpen in het verbeteren van de aanvraag. Met de deelregeling ondersteunt het Stimuleringsfonds projecten die inhoudelijk bijdragen aan het ontwikkelen, profileren en versterken van de internationale positie van de hedendaagse creatieve industrie.


  datum: donderdag 6 september 2018
  tijd: tussen 16.00 en 19.00 uur (het gesprek duurt maximaal 20 minuten)
  locatie: Het Nieuwe Instituut, Rotterdam

  Meld je uiterlijk voor 2 september aan via internationaal@stimuleringsfonds.nl o.v.v. ‘Spreekuur Deelregeling Internationalisering’. Vermeld in het bericht uw naam, organisatie en het land(en) waar u het project wilt uitvoeren en binnen welke discipline(s).

  Lees meer 
  Media Summer Night

  Beeld en Geluid is dit jaar mede-organisator van Dutch Media Week, van 1 tot en met 10 september. Nieuw onderdeel daarvan is de Media Summer Night op 6 september. Wytze Koppelman van Beeld en Geluid stelt het programma samen. “Jonge makers gaan aan de slag met oud materiaal. Al het audiovisuele materiaal dat die avond wordt gebruikt, komt uit onze collectie. Inclusief de muziek die het Amsterdamse online radiostation Red Light Radio draait als de avond overgaat in een feest.” Het is natuurlijk niet alleen maar feest die dag. “Er is onder meer een workshop scenarioschrijven van Scriptbank met dramaturg en auteur Ger Apeldoorn. Deelnemers werken aan Weird Romance, een nieuwe webserie die hij ontwikkelt met producent IDTV. Wie mee wil doen, moet drie korte ideeën voor afleveringen pitchen. De deadline daarvoor is 20 augustus. Na de workshop werken Ger Apeldoorn en IDTV de resultaten uit tot een presentatie aan de omroepen, met de beoogde makers samen. Verder kun je deelnemen aan het 48 Hour Film Project. Ditmaal kun je een virtual reality film maken, die dan ook bij Beeld en Geluid in première gaat. En we houden een Ultimate GIF Battle: maak een GIF, een kleine animatie die eindeloos loopt, met beelden uit onze collectie en win 100 euro. We interviewen ook een aantal makers over The Art of GIF: hoe gebruiken zij GIF’s in hun werk.” Naast deze drie programmaonderdelen met een competitief element biedt de Media Summer Night nog andere mogelijkheden voor jonge makers. Koppelman: “Ze kunnen hun werk laten zien aan experts in de Expert Bar, en tijdens speeddates kunnen ze mensen uit de wereld van omroepen en productiebedrijven ontmoeten. Goed om te netwerken en om feedback te krijgen op wat ze aan het doen zijn. Er zijn in ons gebouw installaties te bekijken, je kunt onder meer filmpjes zien van de Mobile Movie Days, ook onderdeel van Dutch Media Week. Het begint allemaal eigenlijk al nog voordat je het gebouw van Beeld en Geluid binnenkomt, want buiten bij de entree is er de Koude Kermis. Dropstuff, een bedrijf dat in ons gebouw is gevestigd, heeft een aantal mini-kermisattracties een heel nieuwe inhoud gegeven: volkscultuur meets high art en high tech.”

  Lees meer 
  FOOD ART FILM FESTIVAL

  De tuin van de Van Eyck wordt tijdens het Food Art Film Festival voor vier dagen getransformeerd tot een openluchtbioscoop en biologisch restaurant gerund door kunstenaars, met ruimte voor debat over de toekomst van voedsel, workshops en Artist Talks. Thema’s en vragen die daarbij aan bod komen variëren van vee versus wilde dieren, zintuigelijke obsessies, de vraag of ‘Natuurlijk’ nog bestaat, tot de afhankelijkheid van de mens van het niet-menselijke. Schrijf je in voor een workshop bijenkorf ontwerpen, schuif aan bij een experimenteel diner geïnspireerd op de heruitgave van de Japanse filmklassieker Tampopo, leer fermenteren en bierbrouwen, of plof neer voor een breed scala aan kunstfilms en lekkernijen van lokale boeren en producenten. Het Food Art Film Festival luidt tevens de officiële opening van het Van Eyck Food Lab in: een nieuw residency-programma voor een kunstenaar/chef.

  Lees meer 

  Tags Regie

  Workshop Spelregie

  Spelregie behoort tot de meest essentiële onderdelen van het regisseren van drama. Op veel opleidingen blijft spelregie echter onderbelicht. Ook is er later in de beroepspraktijk door tijdsdruk weinig ruimte een eigen spelregiestijl te ontwikkelen. Bij veel regisseurs bestaat dan ook de behoefte om hun ervaring met spelregie uit te breiden. Vanwege het succes van de workshop in 2017 en omdat er vorig jaar enorm veel aanmeldingen binnen kwamen, waarvan we maar 8 konden honoreren, heeft het DDG bestuur besloten Mijke de Jong ook in 2018 te vragen een spelregie workshop te geven. Deze gaat gedurende zes dagen plaatsvinden begin september in Q Factory te Amsterdam. Aan de workshop kunnen 8 regisseurs deelnemen, zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Mijke heeft de volgende aandachtspunten voor ogen bij de workshop: 

  • Het ontwikkelen van het karakter, de basis voor grillig en gelaagd spel. Mijke werkt veel met – streng geleide – improvisatie en benoemt hoe je deze kunt inzetten in het repetitieproces om het karakter meer diepte te geven. Improvisatie is een krachtig middel, maar alleen als je het goed voorbereidt en weet waarom je het gebruikt. Haar ervaring is dat veel regisseurs niet precies weten wat ze met deze methode aan moeten.
  • Mijke neemt niet de dialoog als uitgangspunt maar concentreert zich op alle vormen van communicatie die een acteur tot zijn beschikking heeft zoals bijv. lichaamstaal, en sub tekst; ze leert regisseurs hoe ze moeten omgaan met lichaamstaal en hoe ze die moeten sturen. Hoe je de gelaagde vaak onbewuste lichaamstaal of mooie versprekingen die ontstaan tijdens een improvisatie, moet vertalen naar de opnames.
  • Bij het filmen willen de meeste regisseurs een lange repetitieperiode, maar die is er lang niet altijd. Daarom geeft ze ook graag tips voor het werken onder minimale omstandigheden: geen repetitietijd, stress op de set, miscommunicatie enz.
  Lees meer 

  Datum 28 sep - Tijd 11:30 - Locatie Lumière Cinema, Maastricht - Door CineSud

  Doclab @ Docfest
  Een dag met masterclasses en workshops over documentaire met als coaches en sprekers Peter en Petra Lataster en Peter Krüger.
  Lees meer 
  Nederlands Film Festival

  Het Nederlands Film Festival is een filmfestival dat sinds 1981 jaarlijks in september en oktober wordt gehouden in Utrecht. Tijdens het tiendaagse festival zijn Nederlandse filmproducties te zien, waarvan er meestal een groot aantal in première gaat. Het gaat hierbij niet alleen om speelfilms, maar ook om korte films, documentaires en televisiedramaproducties. Tijdens de slotavond worden Gouden Kalveren uitgereikt.

  Lees meer 
  Playgrounds The Art Department

  Op 4 en 5 oktober vindt de tweede editie van The Art Department plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Playgrounds focust in deze conferentie op het design proces voor film, animatie en games. Meer dan 40 internationale sprekers zullen artist talks geven. En er is meer! Een expo, workshops, paint-over en sketch area, live sculpting, talent scouting en recruitment. Met onder andere: Carter Goodridge, lead character designer voor onder andere Despicable Me, sculptor Andrea Blasich (Pixar, Disney, DreamWorks, Lucas Animation), Jama Jurabaev, concept art voor Ready Player One, Peter de Sève, character designer bijvoorbeeld Scrat van Ice Age en vele anderen! Full pass early birds: 75 euro. En KONKAV'ers krijgen 10% korting! Gebruik de code FS_KK_%TAD2018.

   

  Lees meer 
  Film Literacy Seminar: Exploring Visual Culture

  Cinekid, ECFA, Eye en FLICK organiseren het Film Literacy Seminar: Exploring Visual Culture in Amsterdam. Het branche-evenement vindt plaats op dinsdag 23 oktober, een dag voor de opening van Cinekid for Professionals. Film biedt een schat aan mogelijkheden als cultureel onderwerp: film is kunst, film is entertainment en film maakt deel uit van ons cultureel erfgoed. Net als de andere kunsten kan film bewegen, entertainen en ons aan het denken zetten. Film is ook een zeer populair medium voor het ontdekken en begrijpen van de wereld. Het begrijpen van filmbeeldtaal is een essentiële vaardigheid geworden in onze samenleving; ook het begrijpen van de manier waarop afbeeldingen worden gebruikt en gepresenteerd is essentieel. Steeds meer organisaties werken samen om deze boodschap over te brengen. Doel van het seminar is om onze kijk op visuele cultuur en de rol van film in het culturele en educatieve debat te verbreden en onderling te bespreken. ‘Best practices’ worden tegen het licht gehouden en in hands-on sessies gaan we inzoomen op verschillende onderwerpen. Hoe kunnen we samenwerken om een krachtige film- en medialobby te creëren; wat zijn de do’s en don’ts voor een succesvolle samenwerking op nationaal en Europees niveau, en hoe maken we film onderdeel van het standaardcurriculum op scholen? Dit zijn enkele van de uitdagingen waar we aandacht aan willen besteden. Het wordt een inspirerende dag met informele sessies in een internationale omgeving, waarbij we meer kennis opdoen over hoe je filmeducatie op de kaart kunt zetten van Europese scholen.

   

  Accreditatie-aanvragen voor losse tickets voor het Film Literacy Seminar worden per 28 augustus in behandeling genomen. Accreditatie-aanvragen voor combitickets voor Cinekid for Professionals + Industry Forum + Film Literacy Seminar (€ 249,95) via deze pagina.

  Lees meer 

Tip de redactie

Cloudtag

Archief

Powered by BKKC