Agenda Back

Aankomend

  Datum 29 jun - Tijd 20:30 - Locatie Natlab, Eindhoven - Door BROET

  Iedere donderdagavond organiseert BROET Kweekvijver: hét podium voor de onafhankelijke filmmaker.

  Op 22-jarige leeftijd schrijft de Marokkaans-Nederlandse schrijver Mano Bouzamour De belofte van Pisa, het verhaal van een jongen die opgroeit in een traditioneel Marokkaans gezin in de Amsterdamse Diamantbuurt. Maar zijn boek wordt niet door iedereen warm ontvangen: hij wordt verstoten door een deel van zijn familie en ook vanuit de Marokkaanse gemeenschap is er flinke kritiek. Voor, tijdens en na het schrijven is Mano gevolgd door filmmaker Roy Dames. In BROET’s Kweekvijver kun je de film zien. Op 29 juni is er een Q&A met Mano en de regisseur. Als lid van We Are Public kun je gratis naar deze avond.

  Lees meer 

  Datum 29 jun - Tijd 13:30 - Locatie W2 Fabriek, Den Bosch - Door Paulien Mandos

  Playgrounds Next X Docwerk - Focus, it's all about time management

  Wil je succesvoller zijn, meer gedaan krijgen, grip krijgen op je agenda en doelen, rust creëren en hogere kwaliteit leveren? De Playgrounds Next X Docwerk training time management door Caspar De Kiefte is dan een uitkomst.

   

  Training door Caspar De Kiefte (Kunstenbond, DAMD)
  Locatie: W2 Fabriek, Den Bosch
  Datum: Donderdag 29 Juni, 13.30-17.00, met informele afsluiting
  Ticket: 12,50 ex servicekosten, inclusief koffie/thee + 1 consumptie tijdens netwerkborrel

   

   
   
  Binnen Playgrounds Next en Docwerk zoeken we naar mogelijkheden om ook ander audiovisueel talent in Brabant te ondersteunen en stimuleren. Daarom werken we graag samen met Docwerk zodat documentairemakers, animatoren, grafisch vormgevers, VR specialisten én illustratoren samen een middag kunnen werken aan een onderwerp dat zo belangrijk is voor de beroepspraktijk. Hoe verdeel je je tijd en hoe creëer je een goede balans tussen vrij en opdrachtwerk? Daarnaast is het een interessante mogelijkheid tot kruisbestuiving en het leggen van nieuwe samenwerkingsverbanden. Leer technieken die helpen: 

  ·      te komen tot een blijvend en helder overzicht;

  ·      doelen en prioriteiten te stellen en die ook te halen;

  ·      de juiste keuzes te maken en prioriteiten te stellen;

  ·      vervelende stoorzenders te voorkomen;

  ·      tijd te creëren voor de zaken die je echt belangrijk vindt;

  ·      rust te creëren in je werkdag;

  ·      minder stress te veroorzaken;

  ·      moderne time management tools te gebruiken.

   
  Wat gaan we doen? Je krijgt inzicht in jouw manier van werken. Je krijgt tools om je eigen workflow mee in te richten. Leer plannen en prioriteiten stellen. En ontvang bovendien een berg kennis, handigheidjes en informatie om jezelf verder te helpen. De training beslaat drie uur. Van de deelnemers wordt verwacht van tevoren een aantal opdrachten voor te bereiden om het optimale resultaat uit de workshop te halen.
  Lees meer 
  expo: buiten kaders (11 mei t/m 2 juli)

  Veel fotografen en filmregisseurs tonen hun maatschappelijke betrokkenheid door zowel hun discipline als de wereld om hen heen te bevragen. bkkc biedt ruimte aan deze idealistische makers. In het bijzonder tonen we wat er in Brabant op het gebied van documentaire gebeurt. Visueel werk dat het beeld van de wereld doet kantelen. Met werk van Claudia den Boer, Jenny van der Broeke, Willem Populier (foto) en Marleine van der Werf.

  Lees meer 

  Datum 3 jul - Tijd 09:30 - Locatie bkkc, Tilburg - Door KONKAV

  KONKAV connects: VR=Very Real

  Voor de meeste filmmakers is virtual reality (VR) nog redelijk onbekend terrein, zeker ook voor makers die werken vanuit een documentair vertrekpunt. In de KONKAV connects op maandag 3 juli gaan we in op VR binnen documentaire. Hoe vertel je je verhaal met VR? Waar loop je als (documentaire)maker tegenaan als je aan de slag gaat met deze techniek? Wat zijn de valkuilen van VR, maar ook: wat valt er te winnen? We geven het woord aan de pioniers op dit nog onontgonnen gebied.

  programma

  09:30 inloop met koffie en croissants

  10:00-10:30 welkom door KONKAV en plenaire inleiding door Geert-Jan Strengholt (VPRO Medialab)

  10:30-11:15 case study Marleine van der Werf (Be Boy Be Girl) + vragen

  11:15-12:00 case study Jenny van den Broeke (Ver Binnen) + vragen

  12:00 soep en gelegenheid expo te bekijken

  13:00 einde

  Lees meer 

  Ben je ambitieus en op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor je beroepspraktijk? Ga tijdens de summer school doelgericht aan de slag met je ontwikkeling en ondernemerschap. Een uitdagend programma van drie dagen met workshops, lezingen en intervisie. Focus op de toekomst en het formuleren van een ondernemersvisie. Wat is je kracht en unieke toegevoegde waarde en wat heb je nodig om dromen, doelen en plannen te realiseren?

   

  Gericht op jouw persoonlijke vragen en leerbehoefte werk je tijdens de summer school aan je ontwikkeling. In drie dagen tijd ga je de diepte in, ontmoet je professionals en breidt je netwerk uit. Je leert van experts uit de praktijk in workshops, intervisie en lezingen. Het aanbrengen van focus in je plan. Jezelf profileren, presenteren en netwerken. Financiers, partners en publiek overtuigen. Dit zijn onderwerpen die centraal staan in het programma van de summer school. Er is veel ruimte voor maatwerk, persoonlijke aandacht, interactie en feedback.

  Lees meer 

  De 4e editie van het One Week Filmproject van Nieuwe Filmers vindt plaats van 14 t/m 18 augustus 2017, vanuit de Verkadefabriek in Den Bosch. Vorm een team en doe mee!

   

  Maximaal 10 teams van een nieuwe generatie filmers maken aan de hand van een thema binnen één week nieuwe korte films, van script tot eindmontage en in elk denkbaar genre, met begeleiding van professionals uit het filmvak. Den Bosch is het centrale hart van het One Week Filmproject, maar filmen kan overal. De films worden beoordeeld door een landelijke filmvakjury en gaan in première tijdens het Nieuwe Filmers Festival op 8 september in de Verkadafabriek.

   

  Aanmelden kan t/m 26 juli via nieuwefilmers.nl/oneweekfilmproject. Go for it!

  Lees meer 
  Zomerfilms in de NWE Vorst

  De komende maanden hebben we allerlei zomerse films voor jullie op het programma staan, hieronder vind je het overzicht! De tuin en bar zijn open vanaf 20:30 uur, toegang is gratis, zodra het donker genoeg is start de film. Is het slecht weer? Geen probleem! Dan verhuizen we gewoon naar binnen.

  20 juli | The Red Turtle: The Red Turtle is een betoverende animatie over de cyclus van het leven. Een man die schipbreuk heeft geleden probeert wanhopig het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld te verlaten. Tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven zal veranderen. Het eiland openbaart zich als paradijs. De Nederlandse regisseur Dudok de Wit won een Oscar voor zijn korte animatiefilm Father and Daughter en werkte vervolgens tien jaar aan The Red Turtle, zijn langverwachte eerste lange animatiefilm.

  27 juli | Paradise Trips: Buschauffeur Mario heeft zijn hele carrière gepensioneerden naar het warme zuiden gebracht. Op de vooravond van zijn eigen pensioen moet hij tegen zijn zin in een kleurrijke bende jongeren naar een festival in Kroatië brengen. Onderweg groeit het conflict tussen de conservatieve Mario en zijn alternatieve passagiers. Wat Mario’s laatste reis moest worden, verandert al snel in een fascinerende, paradijselijke trip die Mario confronteert met zijn vooroordelen en met zijn verloren zoon.

  3 augustus | Paradise Now: De jonge Palestijnen Khaled en Said zijn al sinds hun kindertijd bevriend en worden 'uitverkoren' om een zelfmoordaanslag in Tel Aviv uit te voeren. Met deze actie hopen ze het ultieme paradijs te bereiken. Na een laatste avond met hun familie, waarvan ze geen afscheid mogen nemen omdat hun missie geheim is, vertrekken ze met bommen op hun lichaam naar de grenspost. Maar de operatie loopt niet helemaal volgens plan: de twee vrienden verliezen elkaar uit het oog. Beiden worden hierdoor gedwongen hun eigen keuzes te maken over hun verdere bestemming.

  10 augustus | Captain Fantastic: Captain Fantastic is een grappige, eigenzinnige en hartverwarmende film. Ben (Viggo Mortensen) is een toegewijde vader die zijn zes kinderen leert hoe ze moeten leven en overleven in de dichte bossen in het noordwesten van Noord-Amerika. Hij wordt echter gedwongen om zijn zelfgemaakte paradijs te verlaten. Wanneer hij geconfronteerd wordt met de echte wereld, begint hij aan een levensreis die zijn ideeën van vrijheid en wat het betekent om een gezin op te voeden uitdaagt.

  17 augustus | Tanna: Tanna is een liefdesverhaal op een klein paradijselijk eilandje middenin de Stille Oceaan. De film houdt het midden tussen een documentaire, een speelfilm en een sprookje. Het is een verhaal over een diepe, maar onmogelijke liefde, met de leden van een van de laatste traditionele stammen in de zuidelijke Pacific. De mooie, trotse Wawa en Dain, zoon van stamhoofd Charlie, ziet zich gedwongen te vluchten als Charlie Wawa wil uithuwelijken aan een lid van een conflicterende stam. Op zoek naar vrijheid trekken de twee over het vulkanische eiland. Zullen de opperhoofden de jongeren laten gaan?

  24 augustus | Paradies: Liebe: Paradies: Liebe is een film over verlangen en het dunne laagje dat menselijke beschaving heet. De Oostenrijkse vijftigjarige Teresa hoopt het paradijs te ontdekken in Kenia. Ze brengt haar vakantie door in Hotel Flamingo aan de prachtige Keniase kust. Op zoek naar genegenheid, ontdekt Teresa dat liefde een wederzijdse dienstverlening is, een consumentenmarkt van vraag en aanbod.

  Lees meer 

  Datum 25 mei t/m 3 sep - Locatie EYE, Amsterdam - Door EYE

  Martin Scorsese – The Exhibition

  Martin Scorsese (1942), de regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld. Opgegroeid als zoon van Italiaanse immigranten in Little Italy in New York, schetst hij in zijn films een enerverend beeld van dit hechte milieu waarin familie, geloof en vertrouwen centraal staan. In deze wereld speelt de Italiaanse maffia een prominente rol. Schuld en boete zijn dan ook belangrijke thema’s in het oeuvre van Scorsese. De relaties van zijn personages – vaak met hoofdrollen voor soulmates Robert De Niro en Leonardo DiCaprio – zijn getekend door wantrouwen, angst en verraad. Geweld speelt een centrale rol, net als de zoektocht naar spiritualiteit. Deze eerste tentoonstelling die volledig aan Scorsese is gewijd, maakt inzichtelijk hoe zijn krachtige, gepassioneerde verhalen de moderne Amerikaanse cinema hebben beïnvloed. Te zien is een groot aantal belangrijke filmfragmenten op projectieschermen, tezamen met ruim 400 objecten en documenten uit de privécollectie van Martin Scorsese en Robert De Niro. Martin Scorsese cureert een programma met zijn favoriete films uit de collecties van EYE en Scorseses eigen Film Foundation. Ook stelt EYE in overleg met Scorsese een programma samen met klassiekers uit niet-westerse landen die door de Film Foundation gerestaureerd zijn.

  Lees meer 

  Datum 28 sep - Tijd 13:30 - Locatie Breda

  Dat videocommunicatie effectief is, is ondertussen bij de meesten bekend. Het is echter niet iets wat je 'zomaar even doet'. Het vraagt om een combinatie van strategie en creativiteit. Tijdens dit Filmding College geven we je vast een duwtje in de goede richting en besteden we aandacht aan een paar opkomende trends op videogebied.

  Lees meer 
  Playgrounds 2017 - The Art Department

  The magic of visual storytelling! Op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober organiseert Playgrounds The Art Department. Character design, concept art, set dressing, props, character building - alle details die een crew moet ontwerpen en bedenken voordat ze daadwerkelijk gaan produceren. Dompel je twee dagen onder in The Art Department met 's wereld leading artiesten op dit gebied. Met de talentvolle Loish (NL), Kevin Dart (USA), STUDIO AKA (GB), Wouter Tulp (NL), Guerrilla Games (NL), Mike Azevedo (BRA) en nog veel meer!  EARLY BIRDS NU ONLINE!

  Lees meer 

Tip de redactie

Cloudtag

Archief

Powered by BKKC