Agenda Back

Aankomend
  KLIK Amsterdam Animation Festival

  Dit jaar vindt de tiende editie plaats van het KLIK Amsterdam Animation Festival. Van 17 tot en met 22 oktober 2017 verandert het EYE Filmmuseum in het paradijs voor liefhebbers van animatiefilms. Het thema van de jubileumeditie is Never Grow Up.

  Lees meer 
  VR-Talks

  VR Talks combineert een lezing door een deskundige uit het bedrijfsleven én/of onderwijs op het gebied van o.a. Virtual en Mixed Reality, Entertainment, Gaming, Psychologie & Beleving, Emmerging technologies, Training, Educatie met een 60 minuten VR-Experience in het Enversed VR Center.

   

  Lees meer 

  Datum 31 okt - Tijd 19:00 - Locatie lab twaalf, Eindhoven - Door KONKAV

  KONKAV connects: AV-diner #1

  Ontmoet collega AV-makers tijdens eens informeel diner. Breng een gerecht mee om te delen, KONKAV zorgt voor de drankjes. Leer laagdrempelig andere professionele makers en hun werk kennen, deel ervaringen, doe inspiratie op en maak kennis met gelijkgestemden voor mogelijke toekomstige samenwerkingen. Elk seizoen is KONKAV bij een andere AV-studio te gast. Het eerste AV-diner is bij lab twaalf, een kersverse flexwerkplek voor creatieve ondernemers op Strijp-S. Gratis, wel even aanmelden!

  • wanneer | di 31 okt, 19.00-22.00 uur
  • voor wie | film- en av-makers
  • locatie | lab twaalf, Eindhoven
  • kosten | gratis (neem een gerecht mee om te delen, KONKAV zorgt voor de drankjes), wel even aanmelden
  • tafelthema | community - het nut van samenwerken
  Lees meer 
  Filmcursus 'Film in SE7EN'
  Een filmcursus met een sterke focus op de individuele artistieke ontwikkeling van (beginnende) makers. In zeven lessen laten we je kennismaken met de magie van film en onderzoeken we hoe die ook in jouw werk tot uiting kan komen. De focus ligt niet alleen op de ambacht, maar ook op jouw individuele kijk op de wereld. Want om mensen in vervoering te laten raken met jouw film, is jouw visie net zo belangrijk. We willen opleiden inspireren en daarvoor gaan we samen film kijken én bediscussiëren — van fragmenten uit klassiekers en documentaires tot interviews met mensen die hun sporen hebben nagelaten in de filmindustrie — om zo een kritische blik te ontwikkelen. We hebben interessante gastsprekers uit de Nederlandse filmwereld uitgenodigd en daarnaast leren we graag van elkaar. De bijgespijkerde kennis zullen we aan het eind van de cursus in praktijk brengen: in het laatste weekend van de cursus gaan we een korte film maken waarbij iedere deelnemer zijn zelf gekozen functie zal beoefenen. De cursus is dus bedoeld voor filmmakers in de breedste zin van het woord. De cursus bestaat uit 7 lessen van 2 uur en zal starten op woensdag 4 oktober 2017.
  Lees meer 
  Inscience

  InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen wetenschap, maatschappij en kunst. Op het festival zijn meer dan 45 wetenschapsfilms te zien, variërend van speelfilms en shorts tot wetenschappelijke documentaires met thema's als klimaatverandering, de mens en technologie, voedselrevolutie en ruimtevaart. Alle films worden aangevuld met verdiepende gesprekken waarbij wetenschappers en filmmakers met het publiek in gesprek gaan.
   

  Na een eerste geslaagde editie vorig jaar vindt ook dit jaar de expertmeeting InVision plaats tijdens InScience. Naast twee panelgesprekken en presentaties van wetenschappers en filmmakers gaat The Prediction Machine in première, de eerste door InScience geïnitieerde wetenschapsfilm. Aanmelden (verplicht) uiterlijk maandag 30 oktober 2017, via het aanmeldformulier.

   

  Lees meer 
  SHIFT Film Festival

  Van donderdag 16 t/m zondag 19 november organiseert CineSud de derde editie van het SHIFT Film Festival 2017 in Lumière Cinema in Maastricht. Het SHIFT Film Festival is een nieuw audiovisueel festival dat focust op de snel veranderende manier waarop wij film consumeren en maken. Steeds meer experimenteren filmmakers met de manier waarop films worden aangeboden en gedistribueerd en de technieken waarmee ze tot nieuwe formats komen. Bijna dagelijks verschijnen er nieuwe kanalen en media die er voor zorgen dat we ons in een constant veranderend medialandschap begeven.

   

  Naast de earlybird-korting krijgen KONKAV'ers 10% extra korting! Schrijf je vóór 23 oktober in via communicatie@cinesud.nl onder vermelding van 'KONKAV', je eigen naam en aan welke onderdelen van het festival je deel wilt nemen.

  Lees meer 

  Tags Regie

  Onder leiding van de ervaren en prijswinnende regisseur Remy van Heugten (Gluckauf, Witte Vis) en een groep professionele acteurs en actrices ga je twee dagen aan de slag om je acteursregie aan te scherpen en te verfijnen. Hoe word ik een ware inspiratiebron voor acteurs? Leer jezelf, het script, de personages en hun handelingen analyseren en doorgronden. Leer hoe je het maximale uit een samenwerking haalt. Leer hoe je omgaat met professionele acteurs en elkaar samen naar een hoger niveau tilt.

  Lees meer 

  Datum 14 dec - Tijd 14:00 - Locatie nog onbekend - Door KONKAV

  KONKAV connects: show & tell

  Bij show & tell krijgen film- en av-makers de gelegenheid krijgen om op een informele manier hun showreel te presenteren en kennis te maken met potentiële opdrachtgevers. Ga in gesprek met bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar uitbreiding van hun netwerk en benieuwd naar nieuw talent. Dé gelegenheid voor film- en av-makers om je showreel te presenteren en kennis te maken met potentiële opdrachtgevers. Krijg feedback op je presentatie en breid je professionele netwerk uit.

  Lees meer 

Tip de redactie

Cloudtag

Archief

Powered by BKKC