Over mij

In 2009 was het zo ver. Ik, Vince van der Pol, ging mijn passie voor video en geluid vorm geven en startte met de opleiding Audio Visuele Productie aan het SiNTLUCAS in Eindhoven. Tijdens studie en stages heb ik kunnen proeven van het vak en ben ik klaargestoomd om de markt der visuele uitdagingen te betreden. Dit deed ik dan ook met volle overgave en ik heb me meteen in allerlei producties voor diverse opdrachtgevers gestort. Mijn ervaring met cinema- en broadcastcamera’s kwam goed van pas en zorgde ervoor dat ik telkens weer een mooi resultaat kon leveren. Fantastisch vond ik dat!

Omdat ik de fotografische aspecten en kadrering van film heel interessant vind ben ik me meer gaan verdiepen in Cinematografie en naar Brussel verhuisd om me dit eigen te maken. De opleiding aan de Erasmus Hogeschool RITCS (Royal Institute for Theatre,Cinema & Sound) was me op het lijf geschreven en ik ben trots dat ik me nu een gespecialiseerd cinematographer mag noemen. In 2017 behaalde ik mijn diploma met onderscheiding.

Gedurende mijn tijd op het RITCS heb ik een aantal projecten gedaan en deze zijn te bekijken in mijn portfolio op deze site. Bijvoorbeeld ‘Spek’, ‘Water’ en mijn bachelor film ‘Alleen Wij’ door Cato van Passel. Ik houd deze pagina overigens up-to-date, dus er is ook recent werk te bekijken.

Na het afstuderen ben ik fulltime aan de slag te gaan. Zo heb ik onder andere meegewerkt aan films, zoals ‘Kursk’ van Thomas Vinterberg (2017, in de rol van under water housing assist) en ‘Le Temps Qui Reste’, een korte film van Laura van Passel (2018, gedraaid als DoP). Momenteel werk ik als cinematograaf bij Hoens Creative.

Kennismaken lijkt me leuk, mail of bel me dan gerust!

portfolio