Mijn werk valt niet in een paar woorden te beschrijven, behalve dan misschien 'divers' of 'breed geörienteerd', simpelweg omdat deze jongeman zoveel verschillende dingen doet. Met ervaring op technisch, muzikaal en visueel gebied houd ik me enerzijds bezig met technische ondersteuning van andere kunstenaars, terwijl ik me anderzijds in mijn eigen werk vooral richt op interdisciplinair gebruik van video en interactie. De resulterende vorm is telkens weer een verrassing; van performance tot installatie en van videoclip tot interactieve environments. Eén ding hebben ze gemeen: het hoofdingrediënt is uitdaging.

 

Mijn professionele interesse ligt vooral in het gebruik van bewegend beeld (video) buiten de gevestigde kaders van televisie- of computerscherm, en dan met name in het samensmelten van video(-projecties) met andere (kunst-)disciplines. Voorbeelden: video en dans, video en theater, video en muziek (videoclip of concertvormgeving).
Voor mij is het enorm belangrijk dat het totaalconcept klopt. De combinatie moet bewust worden aangegaan. Hiermee hoop ik mij te onderscheiden van vele mensen/groepen die zomaar beelden/projecties in hun voorstellingen introduceren, zonder zich (voldoende) bewust te zijn van alle extra interacties die hierdoor ontstaan, zowel op het podium zelf, alsook tussen podium en publiek.

 

Hiernaast ben ik actief als technisch adviseur en/of -uitvoerder van diverse interactieve concepten. Regelmatig word ik benaderd door andere kunstenaars die mijn hulp inroepen bij het realiseren van hun plannen. Mijn sterke punt daarin is dat ik beschik over uitgebreide technische knowhow, en daarnaast dankzij mijn opleiding zeer goed in staat ben om met de desbetreffende kunstenaar (conceptueel) mee te denken.

 

Sinds 2009 ben ik daarnaast instructeur Digitale Beeldbewerking bij de opleiding Filmmaker aan het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch. Ik geef daar voornamelijk les in Adobe After Effects, aangevuld met basisvaardigheden Photoshop en Encore DVD.