Ellen (1974) is zelfstandig regisseur / filmmaker van documentaires en opdrachtfilms. Zij maakt voornamelijk filmische protretten en films met een maatschappelijk en / of cultuurhistorisch karakter. Vaak speelt het persoonlijk verleden een bijzondere rol; ervaringen, herinneringen van mensen die van waarde zijn voor het leven van nu.

Ellen’s kracht is zichtbaar in het vertalen van een boodschap naar een filmische ervaring. Bij film communiceer je via emoties. Emotie creëert de juiste sfeer waarin de boodschap voelbaar is voor de kijker. Ellen vertaalt boodschappen naar film voor de culturele sector, zorgsector, overheid en bedrijven.

Als vrij werk maakt Ellen filmische documentaires. Sinds haar studie ‘Theater-, Film- en Televisiewetenschappen’ (Universteit Utrecht) is zij gefascineerd door het spanningsveld tussen creatie en werkelijkheid. Film geeft Ellen de mogelijkheid om authenticiteit via een kunstvorm zichtbaar te maken.

Naast het maken van films, heeft Ellen ook veel schrijfervaring. Het schrijven van concepten, scenario's en ook het schrijven van non-fictie verhalen en portretten en uitwerken van interviews.

Meer info via: www.ellenvankempen.nl