Catherina Iosifidis (1997) is regisseur en scenarist. Ze is in 2019 afgestudeerd aan de kunstacademie AKV|St. Joost met de korte coming-of-age film STER, waar ze ook de St. Joostpenning mee won. Haar film werd onder andere genomineerd voor Cinekid’s Beste Nederlandse Korte Live Action in 2019.

Catherina’s werk kenmerkt zich door kleurrijke, dicht-op-de-huid vertellingen vanuit het perspectief van worstelende tieners en jongeren. In haar werk vangt ze de binnenwereld van haar personages door te spelen met hun subjectieve werkelijkheid. Catherina weet thema’s waar jongvolwassenen zich mee bezig houden te verbeelden waardoor deze groep zich ook echt vertegenwoordigd voelt. 

Haar korte film AMY&MAY werd geselecteerd voor CineSud's Shorts Lab 2021 traject. Momenteel is haar nieuwe korte film BUITENSPEL, die geselecteerd was voor 3LAB Korte Films door de Nederlandse omroep BNNVARA, te zien op NPO 3LAB.

Ze regisseerde ook een webserie genaamd 'Er zijn grenzen' (Stop it now) voor NPO Zapp in samenwerking met de Nederlandse omroep NTR en productiemaatschappij Every Media die een prestigieuze Rose d'Or won in de categorie muliplatform-serie. Je kunt de serie bekijken op YouTube en Zapp.nl.

Naast haar fictiefilms regisseert ze ook muziekvideo's en commercieel werk (ook als onderdeel van het House Of Panic-rooster). Daarnaast werkt ze als assistent-regisseur en casting-assistent. Aarzel niet om contact op te nemen met uw project en samen te werken!

"Ik wil echt nog een keer een horrorfilm maken, maar dan wel in combinatie met coming-of-age."

Lees het KONKAV-interview met Catherina

11282
Producties van...

Catherina Iosifidis