Hoi! Ik ben Lorenzo de Leeuw, zit in het vierde jaar St. Joost School of Art & Design in Breda en ben momenteel bezig met mijn afstudeerfilm. Het gaat een fictiefilm worden van ongeveer 15 minuten in het genre drama/science-fiction met een vleugje komedie.

Voor deze film ben ik opzoek naar crewleden. De volgende crewleden ontbreken nog:

-        Producent

-        Gaffer

-        Geluidman/vrouw

-        Art Director

LOGLINE

Philip, een eens bekende zanger, worstelt met eenzaamheid door zijn afnemende populariteit. Hij verlangt naar zijn jeugdvrienden en zoekt troost in een bedrijf waar je herinneringen kunt herbeleven. Daar wordt hij geconfronteerd met zijn vroegere arrogantie en egoïsme en realiseert zich dat het gebrek aan contact met zijn vrienden zijn eigen schuld is. Dit besef motiveert hem om zijn vrienden weer te contacteren en de banden te herstellen die hij verwaarloosd heeft.

MOTIVATIE

In mijn film ‘De Mennekes’ wil ik een eerbetoon brengen aan de kracht van vriendschap en de onschatbare waarde van een hechte vriendengroep. Door middel van dit verhaal wil ik laten zien hoe belangrijk het is om de mensen om ons heen te koesteren en te waarderen, vooral in een wereld die vaak gericht is op individuele prestaties en zelfverwezenlijking. Door de herbeleving van een speciale vakantie in Zweden, gebaseerd op mijn eigen ervaringen met mijn vrienden, hoop ik de kijkers te inspireren om hun eigen vriendschappen te koesteren. De titel van de film is afgeleid van mijn vriendengroep, met wie ik op vakantie ben geweest in Zweden. Aangezien we allemaal uit Brabant komen, hebben we onszelf ooit ‘De Mennekes’ genoemd.

PRAKTISCHE INFO

De draaidagen zullen plaatsvinden in de week van 22 april. De reiskosten worden vergoed en er is catering op de set aanwezig. Helaas kan ik verder geen vergoeding bieden, omdat het een afstudeerfilm is.

Ben je enthousiast en lijkt het je leuk om aan deze film mee te werken? Dan kun je mij een mailtje sturen naar lorenzodeleeuw26@gmail.com