Het is de vierde editie van een wedstrijd op initiatief van Omroep Brabant om Brabantse televisiemakers de kans te geven hun film te maken.

Het startbedrag bleek bij de afgelopen edities een prima vliegwiel om verdere financiering rond te krijgen, onder meer van het Mediafonds. 25 voorstellen werden door een jury beoordeeld.

De jonge televisiemakers Loes Janssen uit Oirschot en Daan Jongbloed uit Ooij hebben vrijdag een startsubsidie gewonnen van de Brabantse Beauties. Daarmee winnen ze een startbedrag om hun filmideeën verder uit te werken.

Loes Janssen wil een film maken over haar broer en zijn Turkse liefde, hoe de omgeving in Oirschot en in die van zijn liefde in Turkije reageren. Dat verschil blijkt niet zo groot.

Daan Jongbloed wil een ingetogen portret maken van een 94-jarige boer die ergens in Brabant nog leeft alsof het begin vorige eeuw is.

Andere winnaars zijn Merlijn Passier uit Nuenen met Retour Schaijk, een opmerkelijk liefdesverhaal en Ellen van Kempen uit Rosmalen, die een documentaire over de laatste maanden van een stervende in een hospice wil gaan maken.

Ook twee studenten van de Akademie St. Joost in Breda krijgen een startbedrag voor hun plan: Coen Eigenraam en Roel van Eijk.

Lees meer over de Brabantse Beauties.

 


 

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant