Op 22 en 23 november 2012 vindt in Tilburg een nieuwe editie plaats van Playgrounds Digital Arts Festival. Op het festival staat motion design centraal. Dit jaar is de organisatie erin geslaagd om enkele grote namen naar Nederland te halen. Zo komen er sprekers van Industrial Light and Magic en Digital Domain, twee van ’s werelds grootste makers van special effects. Twee dagen eerder, op 20 november 2012, wordt er afgetrapt met een programma in Amsterdam onder de naam Playgrounds VS Submarine Channel. Tickets zijn nu al te bestellecokpagnaFF

Industrial Light and Magic

Bijna iedereen heeft wel een film gezien waar Industrial Light and Magic aan meewerkte. De special effect studio is een onderdeel van Lucasfilm, het bedrijf van George Lucas. Al meer dan dertig jaar zet Industrial Light and Magic de standaard voor de filmindustrie. De studio werkte onder andere mee aan Jurassic Park, Star Wars-saga, The Mask, The Perfect Storm, Indiana Jones, Star Trek, Terminator, Harry Potter en Pirates of the Caribbean.

Digital Domain

Het digitale productiebedrijf Digital Domain werd in 1993 opgericht door filmindustrie-icoon James Cameron (The Terminator, Aliens, Avatar). Digital Domain leverde visuals voor meer dan 90 films waaronder Titanic, Pirates of the Caribbean: At World's End, de Transformers trilogie en TRON: Legacy. De studio heeft meerdere Academy Awards op zijn naam staan. Onlangs kwam de studio in het nieuws met een levensechte ‘hologram’ van Tupac dat geprojecteerd werd op het Coachella-muziekfestival.

Uniek festival

Met ruim 3.500 bezoekers, een internationale programmering en veel aandacht voor de makers van digitaal bewegend beeld is Playgrounds Festival uniek in Nederland. Het festivalprogramma bestaat uit filmvertoningen, workshops en presentaties. Er komen sprekers van over de hele wereld en de Playgrounds Awards voor de beste digital motion designs van dit moment worden uitgereikt. Playgrounds is hierdoor hét festival voor digitale creatievelingen, maar ook voor de neutrale bezoeker is het evenement een mooie belevenis.

Meer informatie vind je op www.playgroundsfestival.nl.

Playgrounds Digital Arts Festival 2012

20 november – Stadsschouwburg – Amsterdam

22 & 23 november – 013 – Tilburg

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg