Roosendaler Jens Rijsdijk heeft met zijn film ‘Premier’ vier prijzen in de wacht gesleept op het 48 Hour Film Project in Rotterdam. De prijzen werden donderdag 29 augustus uitgereikt. Het kort drama kwam zondag 1 september op internet en is inmiddels 29.500 keer bekeken.

De 18-jarige Rijsdijk maakte deze film in 48 uur over de eerste donkere premier van Nederland die van de partijtop niet uit mag komen voor zijn homoseksualiteit. Met dit korte drama sleepte Rijsdijk vier prijzen in de wacht: beste film, beste acteur, beste camerawerk en beste montage.

Clichés
De hoofdrol wordt gespeeld dor Raymi Sambo die bekend is van All Stars en Spangas. "Het samenwerken met hem was fijn. We wilden de clichés en statements doorbreken", aldus Rijsdijk.

De jury prees de balans in de film en het script: "Je wordt onmiddelijk in het verhaal meegenomen en daardoor wil je direct meer weten over alle personages. Bovendien kan je nauwelijks zien dat de film in slechts 48 uur is gemaakt."

New Orleans
Regisseur Jens Rijsdijk won 2500 euro en de film gaat in maart 2014 naar de internationale finale van het 48 Hour Film Project in New Orleans. "Ik ben benieuwd hoe de film daar gaat vallen. Ik ben benieuwd hoe ver ze daar zijn en of ze het gaan vergelijken met hun eigen president", aldus Rijsdijk.

Bron: Omroep Brabant

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg