Patrick Clair creërde in samenwerking met Antibody (Clair’s studio) and Elastic een prachtige title sequence voor de nieuwe HBO-serie ‘True Detecetive’.

Het project werd geproduceerd door Jennifer Sofio Hall van Elastic en geregisseerd door door Patrick Clair van studio Antibody. Het team van Antibody - onder leiding van Senior Designer Raoul en met animatiesteun van de goede mensen bij Breeder - voltooide het design en de animatiefase.

Het verhaal
Op de website van Art of the Title vertelt Clair: “Toen we in eerste instantie gebriefd werden spraken Nic Pizzolatta (showrunner) en Cary Fukunaga (regisseur) veel over hoe het landschap en de omgeving van de serie de karakters en de interne strijd van de personages weerspiegelden. De show speelt zich af in Louisiana in de jaren '90, met een sterke aanwezigheid van de petrochemische infrastructuur en de vervuiling van het fysieke landschap. We lazen allereerst de scripts voor de eerste drie afleveringen. Het verhaal is altijd het belangrijkste element van ons ontwerpproces.”

Muziek
“Voor wat betreft de muziek was er al gekozen voor een track van The Handsome Family: ‘Far from any road’. Daardoor hadden we een goede basis van waaruit we konden werken. Vuur is een terugkerend element in de serie, het was dus logisch om daar iets mee te doen. Nic heeft een intense manier van schrijven, dus dat was de reden om apocalyptische beelden te gebruiken.

Bekijk het productieproces op http://www.artofthetitle.com/title/true-detective/

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg