De filmtrailer voor de actiethriller ‘Death Race 3: Inferno’ staat nu online. Deze door de 43-jarige Brabander Roel Reiné geregisseerde film verschijnt waarschijnlijk direct op DVD en Bluray. In de hoofdrollen zien we Luke Goss, Danny Trejo, Tanit Phoenix en Ving Rhames. Verder is bekend dat Reiné de worstelfilm ‘12 Rounds: Reloaded’ gaat regisseren.

 

Wanneer Death Race 3 precies uitkomt is nog niet bekend. De film gaat over de veroordeelde politie-agentmoordenaar Carl Lucas, alias Frankenstein. Hij is een chauffeur in de wrede gevangenisderby Death Race. Slechts één zege verwijderd van het winnen van zijn vrijheid en die van zijn team krijgt Lucas te maken met de meest brute competitie die hij tot dan toe heeft meegemaakt.

Actiefilms
Het regisseren van actiefilms als Death Race kun je rustig aan Roel Reiné overlaten. Hij maakte onder andere The Scorpion King 3, Death Race 2 en Pistol Whipped. Inmiddels is ook bekend dat de Eindhovenaar, die in 2004 vertrok naar de Verenigde Staten, de worstelfilm ‘12 Rounds: Reloaded’ en de film ‘Dead in Tombstone’ met Danny Trejo in de hoofdrol gaat regisseren. De al bijna tien jaar in Hollywood werkende Reiné timmert dus hard aan de weg. Hij won al eerder een Gouden Kalf voor zijn debuut The Delivery (1996) en levert elk jaar een film af. De Nederlander werkte al met veel beroemde acteurs, onder wie Mickey Rourke, Sean Bean en Steven Seagal.

Michiel de Ruyter
Het is overigens de bedoeling dat Reiné komend jaar weer een film in Nederland gaat maken. Deze zal gaan over de zeeheld Michiel de Ruyter. Als jonge producent begon Reiné zijn werk onder de vleugels van het productiebedrijf IDTV met de serie Fort Alpha. Aansluitend was hij als productieleider en regisseur verantwoordelijk voor televieseries als ‘12 Steden, 13 Ongelukken’, ‘Voor Hete Vuren’ en ‘Sam sam’.

Bronnen: Filmneiws.nu, De Gelderlander, Filmbioscoop.com

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg