Vier dagen lang documentaires kijken; ook dit jaar kan het weer tijdens de vijfde editie van filmfestival DOCfeed in Eindhoven. Het festival toont een bijzondere selectie van de meest recente oogst en prikkelende documentaires die verrijkend zijn. Bij DOCfeed staat de verbinding centraal. Naast het filmprogramma met zo’n 80 titels, internationaal en nationaal, door startende en gerenommeerde makers, zijn er volop inleidingen, Q&A’s, masterclasses, nagesprekken, exposities en is er muziek. Van 22 tot en met 25 februari is het documentaire dat de klok slaat in Eindhoven. Kun je geen keuze maken uit het programma? Wij geven je graag een aantal tips!

Tip 1: Boer Peer – Daan Jongbloed

betrokkenheid bkkc: ondersteuning impulsgeldenproject Brabantse Beauties waaruit deze film is voortgekomen

Acht jaar geleden stuitte regisseur Daan Jongbloed op een vervallen boerderij, tot zijn verbazing bleek de nu 97-jarige boer Peer hier te wonen. De stilte en soberheid waar Peer in leeft fascineerde Daan enorm. Acht jaar lang bleef Daan terug komen in een poging Peer en zijn belevingswereld te begrijpen. Voorzichtig laat hij de filmmaker toe in zijn eenzame leven en pijn uit het verleden.

> bekijk de impulsgeldenaanvraag van de Brabantse Beauties
> bezoek de website van Docfeed voor vertoningsmoment en tickets

Tip 2: Westpoint - Jenny v/d Broeke

betrokkenheid bkkc: ondersteuning impulsgeldenproject Brabantse Beauties waaruit deze film is voortgekomen

Een documentaire over het leven van de bewoners in de hoogste woontoren van Brabant. Op reis door deze microkosmos ontdekken we het gebouw en de inwoners, hun zorgen, dromen en verbeelding. 

> bekijk de impulsgeldenaanvraag van de Brabantse Beauties
> bezoek de website van Docfeed voor vertoningsmoment en tickets

Tip 3: ’t Is goed zo - Jesse van Venrooij

betrokkenheid bkkc: ondersteuning crowdfundingcampagne

Eelco kiest voor de dood. Hij krijgt euthanasie. Een film over zijn missie om taboes te doorbreken, maar ook over intense vriendschap en afscheid.

> bekijk deze crowdfundingcampagne
> bezoek de website van Docfeed voor vertoningsmoment en tickets

Tip 4: Doc Industry Day

betrokkenheid bkkc: KONKAV is inhoudelijke en uitvoerende partner van deze dag

De Doc Industry Day op vrijdag 23 februari is er voor documentairetalent in Brabant. Over successen en kansen binnen een veranderende sector. Een netwerkgelegenheid voor nieuwe samenwerkingen en lezingen en workshops met info en perspectief om films te maken. Deze tweede editie staat in het teken van het thema Over de Grens. 's Middags organiseert KONKAV speeddates met experts op het gebied van de internationale filmindustrie rondom diverse kwesties. Waar krijg je mee te maken als grensoverschrijdend gaat werken? Meerdere fondsen, kennisinstellingen en producenten zijn aanwezig om persoonlijke gesprekken van 10 minuten met je te voeren. Ontmoet op een informele manier verschillende regionale en landelijke experts die alles weten van werken over de grens.

> meer info over de speeddates en aanmelden
> bezoek de website van Docfeed voor het DID-programma en tickets

Image
Image
Janneke van Laar

Kunstloc Brabant