De bewoners van de Tilburgse Vogeltjesbuurt brengen op zaterdag 31 augustus samen met een filmploeg een stukje van de buurt terug in de oude staat van de jaren 30 en 70. Dit is onderdeel van de film die gemaakt wordt over deze kleurrijke volksbuurt in het zuiden van de stad.

De komende jaren gaat de Vogeltjesbuurt in Tilburg op de schop. Woningcorporatie Tiwos en de Gemeente Tilburg hebben B-in Motion gevraagd om samen met de bewoners op te trekken om de contacten tijdens het ingrijpende herstructureringsproces zo goed mogelijk te laten verlopen. B_in motion begeleidt de bewoners bij het herstructureringstraject en kwam zo veel verhalen tegen dat er wel een film moest komen. Samen met Moved Media (die de film voor Omroep Brabant produceert) maken zij een ‘docudrama’ waarin de ziel van de bijzondere bewoners van dit stukje Tilburg wordt blootgelegd.

Verleden herleeft
De 80 benodigde acteurs bestaan uit buurbewoners maar ook uit medewerkers van woningcorporatie Tiwos en de gemeente Tilburg. De bewoners figureren zelf in drie scènes waar het verleden van de buurt nog een keer herleeft voordat dit markante stadsdeel deels wordt gesloopt. Op 31 augustus, tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om te komen kijken op de filmset en alles te weten te komen over de herstructurering van de buurt.

Brabantse Beauties
De film gaat naar verwachting half oktober in première bij Euroscoop en Omroep Brabant zendt hem uit in de reeks ‘Brabantse Beauties’.

Bron: Deweekkrant.nl en B-in Motion

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg