Op maandag 11 augustus 10:00u starten vijf jonge filmteams met hun deelname aan het One Week Filmproject van Nieuwe Filmers. Ze krijgen één week de tijd om een korte film te maken die meedingt naar de award Het Paradepaardje, die op 26 september in het Theater aan de Parade wordt uitgereikt door een vakjury.

Vijf filmteams uit Den Bosch en de rest van Nederland, elk onder leiding van een jonge filmer of regisseur, doen mee aan het One Week Filmproject van 11 t/m 15 augustus a.s. De kick-off van de wedstrijd vindt plaats op maandag 11 augustus tijdens het gezamenlijk ontbijt in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Dat is het moment waarop de teams elkaar en de coaches uit het filmvak ontmoeten en het thema bekend gemaakt wordt door de organisatie. Aan de hand van het thema maakt elk team in die week een nieuwe korte film [< 10 min] in elk denkbaar genre.

Dinsdagochtend 12 augustus ontvangen filmprofessionals Frans van Lokven (camera en geluid), Rudi Brekelmans (script), Natasja d'Armagnac (spel) en Klaas van Eijkeren (regie en algemeen coach) de eerste versies van de filmscripts waarna in het Theater aan de Parade (TP) de speeddating sessies volgen met de afzonderlijke teams. Na deze inhoudelijke en vaktechnische sessies met de professionals gaan de teams aan de slag met hun film.

 

De deadline is vrijdag 15 augustus, klokslag 17:00u. De films die op tijd binnen zijn dingen mee naar de award Het Paradepaardje. Aan deze award is een prijs aan verbonden die ter beschikking wordt gesteld door Theater aan de Parade . Voor het winnende team is er tevens een natraject waarin Nieuwe Filmers met hen gaat proberen de film te laten vertonen op filmfestivals en andere plekken. Dezelfde avond vindt er in het TP een besloten viewing plaats van alle films die gemaakt zijn tijdens het One Week Filmproject.

In de vakjury zullen Harry Vermeulen (directeur TP) en Frank van Osch (Van Osch Filmprodukties) zitting nemen. Binnenkort zal de voltallige jury bekend worden gemaakt.

Het One Week Filmproject en de presentaties van de films tijdens het Nieuwe Filmers festival op 26 september a.s. wordt gerealiseerd i.s.m. TP en het Heineken Cultuurfonds. Sinds 2008 biedt Theater aan de Parade uiteenlopende SOLOS producties en daarmee jonge makers de unieke kans om zich op een professioneel podium te presenteren. Het is de intentie van het Nieuwe Filmers team en Theater aan de Parade om de komende jaren tijdens het Nieuwe Filmers festival beginnende talentvolle filmers te presenteren in Den Bosch.

Het Nieuwe Filmers team bestaat uit Marjoes Corsten en Marcus Peters [SOLOS], Monique van de Wijdeven, Ivan Hidayat en Jasper ten Hoor [Het Shot Film].
NIEUWE FILMERS platform en filmfestival wordt georganiseerd en gepresenteerd tijdens SOLOS GROWTH 2014 en bestaat naast het One Week Filmproject en Nieuwe Filmers festival uit filmcafés voor coaching, viewings van filmproducties, netwerken en presentaties, deze hebben in juni en juli plaatsgevonden.

Benieuwd wie de filmteams van het One Week Filmproject zijn en hoe het hen vergaat? Volg Nieuwe Filmers op www.facebook.com/nieuwefilmers.

www.nieuwefilmers.nl