Sony Pictures Animation is bezig met een nieuwe smurffilm, ‘Hotel Transylvania 2’, ‘Popeye’ en ‘Genndy Tartakovsky's Can You Imagine?’.

Sony Pictures Animation heeft onlangs een update gegeven over hun komende projecten - waaronder het geanimeerde filmdebuut van de klassieke stripheld Popey, een verhaal van de Amerikaanse animator Genndy Tartakovsky (Dexter's Laboratory, The Powerpuff Girls, Star Wars: Clone Wars), evenals de opvolgers van The Smurfs en Hotel Transylvania .

The Untitled Smurfs Movie
Sony Pictures Animation heeft animatieveteraan Kelly Asbury (Shrek 2 , Gnomeo & Juliet) ingehuurd om een nieuwe film te maken over 's werelds meest geliefde blauwe wezens. Het familieavontuur heeft nu nog de werktitel ‘The Untitled Smurfs Movie’ en wordt verwacht in augustus 2015.

Hotel Transylvania 2
Genndy Tartakovsky keert terug op de regisseursstoel voor het vervolg op Hotel Transylvania die gepland staat voor september 2015. Adam Sandler zal terugkeren als Dracula. Sandler en Robert Smigel zullen ook schrijven voor deze komedie.

Popey
De über productieve Genndy Tartakovsky is ook druk bezig met een compleet nieuwe computer animatie over de stripheld Popeye. De langverwachte 3D-animatiefilm over deze spinazie verslindende zeeman verschijnt in de loop van 2016 op het witte doek.

Can You Imagine?
En alsof het allemaal niet genoeg is werkt Genndy Tartakovsky ook aan een nieuwe film met de werktitel ‘Genndy Tartakovsky’s Can You Imagine?’ (zie afbeedling voor concept art). Volgens Sony zal het gaan over een fantastische reis door de fantasie van een jongen. Producer Michelle Murdocca zal wederom nauw samenwerken met Tartakovsky, die de animatie gaat schrijven en regisseren. Een releasedatum is er nog niet.

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg