Op 26 maart 16.30 zal in het AVhuis Breda de award worden uitgereikt door burgemeester Paul Depla uit breda. 

The Fly Away Award

Toonbeeld van het Zuiden organiseert dit jaar de Young Talent Award. “Fly away with your Talent”. Een Award voor het aanstormend Audiovisueel professioneel talent: een jonge AV of multimedia maker of ontwerper die door zijn of haar werk een bijzondere prestatie heeft geleverd en al duidelijk een eigen positie in het veld aan het verwerven is. Naar ontwerp van Jules Joosen.

De Jury

De jury bestaat dit jaar uit Ernst ter Horst (producent ErnstMedia.nl), Ramon Etman (Broet Basement Film Commission Eindhoven) en Roosmarijn Everts (student NHTV Breda) Wim Franssen bestuurslid Toonbeeld en Marijke van der Putten, voorzitter ToonBeeld van het Zuiden. 

Het bestuur van ToonBeeld kreeg een behoorlijk aantal goede kandidaten voor de belangrijke Award aangereikt. De jury heeft uit deze kandidaten de top 4 gekozen. Criteria voor de keuze waren niet ouder dan 30 jaar, heeft zich bewezen op het terrein van de AV en multimedia, leverde in de afgelopen 2 jaar (een) bijzondere productie(s), is vernieuwend, origineel, ambitieus, ondernemend en is een duidelijke positie in zijn of haar beroepsveld aan het verwerven.

Genomineerde 

De volgende 4 kandidaten zijn door de jury genomineerd: Loes Janssen Daan Jongbloed Marleen Hoftijzer Mari Sanders

Loes Janssen (februari 1991) studeerde AV aan de Academie Sint Joost. Studeerde in 2014 af met haar documentaire “in het kader van Rada”. 

Daan Jongbloed (mei 1984) studeerde in 2013 af aan de HKU met de film “lang leve de burgemeester” en werkt nu als filmmaker bij Van Osch Filmprodukties in den Bosch. 

Marleen Hoftijzer (augustus 1988) studeerde aan de academie Sint Joost richting documentaire fotografie. Studeerde af in 2012 met de film “Leidje 84 jaar, 36 kilo”. Zij werkt nu als regisseur bij Lumineus in Breda. 

Mari Sanders (1988) studeerde AV aan de academie Sint Joost. Studeerde af in 2012 met de film “Rue des Invalides”. 

Uitreiking

Op donderdag 26 maart vind van 10.00 tot 15.00 de Toonbeeld Brabantse filmdag plaats in het AVhuis te Breda, In 3 zalen draaien 25 films van Brabantse makers, waaronder de films van de 4 nominees.

Daarna zal om 16.30 de burgemeester van Breda Paul Depla, de winnaar van de Toonbeeld Young talent Award bekend maken.

Wil je er bij zijn? Dat kan entree is gratis!
 

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant