Op KONKAV zijn zo'n 600 KONKAV’ers te vinden die zich full on met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor de kneiter-ambitieuze Vladimir Knechten a.k.a. VLART

Naam: Vladimir Knechten

Leeftijd: 17

Opleiding: VWO 6 - Markenhage college

11359

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

Ik ben filmmaker.

En wat doe je echt?

Ik maak audiovisuele werken, waarbij ik me vooral bezighoud met film (regisseren, camerawerk, monteren) en animatie. Deze projecten kunnen variëren van realistischere drama’s tot experimentele films. Daarnaast maak ik video’s in opdracht.

Omschrijf je werk in drie woorden.

Dromerig, experimenteel, intuïtief.

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

Ik ben dit jaar begonnen met commercieel werk, maar ik maak vooral nog vrij werk. Mijn werk bestaat vooral uit kortfilms en audiovisuele experimenten, die ik vertoon op het internet of op filmfestivals.

Waar kunnen we je van kennen?

Je kan mij kennen van de Kunstbende, waar ik de voorronde van Noord-Brabant heb gewonnen in de categorie Film (2021).

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

Ik ben het meest trots op mijn kortfilm Morion, omdat dit de enige film is die mij na herhaaldelijke vertoningen op een emotioneel niveau kan blijven stimuleren. Morion is een film die de waarde van vriendschap illustreert, en het berouw dat men kan voelen als deze vriendschap niet gekoesterd wordt.

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

Als we spreken over lelijk in de vulgaire/afschuwelijke zin dan moet ik denken aan mijn korte serie Anamnesis, waar ik experimenteerde met het horror-genre. De serie werd uiteindelijk nog grover dan ik lief had.

Wat wil je echt nog een keer maken?

Ik wil graag nog een keer een sci-fi serie maken.

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Mijn grootste inspiratiebron is Amanita Design, een Tsjechisch onafhankelijk bedrijf dat videogames ontwikkelt. Elk spel dat ze uitbrengen is met veel liefde en ambacht gemaakt en heeft een unieke stijl die je nergens anders tegenkomt in de gaming industrie. De uniekheid van hun creaties en de manier waarop ze onaangetast blijven door trends is voor mij heel inspirerend.

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Op het moment maak ik films buiten schooltijd. Zodra de middelbare school is afgerond kan ik mijn filmambities meer ruimte en aandacht geven door een passende vervolgopleiding te kiezen, zoals de Filmacademie in Amsterdam. Mijn uiteindelijke doel is om te kunnen leven van mijn filmcreaties.

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Ik ben altijd bezig met het uitbreiden van mijn netwerk, en KONKAV leek mij een interessant platform om nieuwe mensen te leren kennen.

Jouw motto?

Beoefen je kunst met passie, ongeacht wat anderen ervan denken.

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk het KONKAV-profiel van Vladimir:

KONKAV-profiel VLART

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant