Naam: Stefan van den Bosch

Leeftijd: 23

Opleiding: autodidact :)

"Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijks leven en ik leer heel veel (vooral op creatief vlak) door simpelweg heel veel films te kijken." Stefan van den Bosch

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

Ik werk als freelance filmprogrammeur en heb de ambitie om filmregisseur te worden!

En wat doe je echt?

Naast mijn werkzaamheden als freelance filmprogrammeur ben ik bezig met een zelfstudie, zodat ik mijn ambities kan gaan waarmaken. Dus veel lezen, workshops en masterclasses volgen, netwerken en korte films maken.

Omschrijf je werk in drie woorden.

Experimenteel, realistisch en vernieuwend.

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

Als filmprogrammeur werk ik in opdracht. Als regisseur maak ik op dit moment enkel vrij werk.

Waar kunnen we je van kennen?

Van de korte film Collier, die ik in 2018 heb gemaakt tijdens het 48Hour Film Project in Amsterdam (gedraaid in Utrecht). Je kunt 'm vrijdagavond 21 december 2018 op het witte doek van Filmhuis Breda zien!

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

Ik heb nog niet veel films op mijn naam staan, op de laatst gemaakte film (bovengenoemde) ben ik het meest trots.

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

Voor dat we Collier gingen maken heb ik ook een andere korte film gemaakt, tevens tijdens een 48Hour Film Project. We zijn niet zo trots op het eindresultaat en die film is daarom niet online te zien, haha. Als je 'm echt graag wil zien: stuur me gerust een berichtje. ;)

Wat wil je echt nog een keer maken?

De openingsfilm van het Nederlands Film Festival! En daarnaast natuurlijk nog heel veel mooie bioscoopfilms waar ik trots op kan zijn.

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijks leven en ik leer heel veel (vooral op creatief vlak) door simpelweg heel veel films te kijken.

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Ik sta aan het begin van mijn carrière en hoop nog heel veel mooie films te kunnen gaan maken. Eerst wil ik nog een paar korte films maken zodat ik daarna klaar ben voor het echte werk: mijn regie(bioscoop)debuut! Daarnaast ben ik kortgeleden gestart op Patreon, dat hopelijk gaat bijdragen aan het realiseren van mijn ambities.

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Ik vind het erg leuk en nuttig om te netwerken met gelijkgestemden, een profiel op KONKAV kan daar ongetwijfeld aan bijdragen! Ik vind offline kennismaken ook erg leuk, dus stuur me gerust eens een berichtje als je nader kennis wil maken. ;)

Jouw motto?

ALLES KAN!

Bekijk het profiel van Stefan

Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant