Op KONKAV zijn ruim 500 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de telg aan je voor! Vandaag is het podium voor Romee van der Schoot.

Naam: Romee van der Schoot

Leeftijd: 23

Opleiding: AKV|St.Joost (BA) + Master Institute of Visual Culture (MA)

6790

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

Wat ik doe? Ik ben een animatieregisseur en art director! Zal ik wat werk laten zien?

En wat doe je echt?

Ik ben een ontwerper, animator/visual storyteller en producer uit Den Bosch. Ik maak korte animatiefilms, GIF's, illustraties en grafisch ontwerp. Daarnaast werk ik ook hier en daar als producer waar ik projecten coördineer in de creative industrie. Van alles dus, maar de passie ligt het meest bij animatiefilms.

Omschrijf je werk in drie woorden.

Kleurrijk, hand-made look, minimalistisch (we doen even net alsof dit maar drie woorden waren)

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

Allebei! Ik ben nog niet zo super lang bezig als freelancer en heb ook net mijn Master afgerond. Ik heb dus zowel werk in opdracht gemaakt als een vrije film voor deze opleiding die ik nu alle filmfestivals rond ga sturen.

Waar kunnen we je van kennen?

Geen idee, ik heb een lyric-video gemaakt voor Jeremy Loops. Dit is een semi-bekende internationale artiest. Maar hopelijk ga je me echt leren kennen zodra ik het juiste platform voor mijn afstudeerfilm heb gevonden of ontwikkeld. Volg me via Instagram om alles in de gaten te houden!

6791

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

Dat is mijn afstudeerfilm 'Thoughts on Self Love' van de Master-opleiding. In deze film kwam een hoop voor mij samen. Het is een film waarin je op een gedachte-reis gaat over het thema zelfliefde, door de woorden van mensen die ik heb geïnterviewd. De combinatie van het thema en het interviewen van mensen was een hele bijzondere ervaring, wat me in een nieuw soort creatieproces bracht. Deze film is daar het resultaat van en daar ben ik zeker trots op! Hij staat nog niet online voor publiek. Wil je hem wel al graag zien? Stuur me een berichtje en misschien geef ik je dan wel exclusief toegang ;-)

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

Tja, wat is ‘lelijk’? Anti-stijl is ook een stijl…. Haha nee, ik denk alles van de eerste twee jaar van mijn Bachelor op de academie was pittig slecht. Maar dat heeft me wel weer verder gebracht natuurlijk!

Wat wil je echt nog een keer maken?

Ik zou heel graag werk willen maken voor bijvoorbeeld Ted-ed en School of life, of samenwerken met muzikanten en journalisten. Passies samen brengen is het fijnste werkproces vaak en dat lijkt soort projecten lijken me heel fijn om aan te werken. Projecten met de juiste motivatie, namelijk oprechtheid; gedeelde passies samen brengen en/of het bereiken of helpen van mensen. Ik weet dat daar het grote geld vaak niet ligt, maar is dat echt het belangrijkste in het leven?

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Voor mijn animatiefilms haal ik juist veel inspiratie uit andere disciplines zoals grafisch ontwerp, fotografie en architectuur. Maar als ik een animator zou noemen zou het Anna Ginsburg zijn op dit moment. De combinatie van de themas die ze behandeld in haar werk en de art direction spreken me heel erg aan.

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Ik sta echt aan het begin van mijn carrière en zit vol met ideeën. Op dit moment wil ik vooral heel graag mijn afstudeerproject door ontwikkelen tot een online serie via Instagram (IGTV om precies te zijn). Over psychologische onderwerpen in combinatie met interviews met echte mensen en hun eerlijke gedachtes aan het woord te laten. De serie zal de overkoepelende titel ‘Thoughts on …’ hebben, waarbij verschillende themas besproken kunnen worden en ik visueel metaforische animaties maak. De film die ik nu heb gemaakt is een pilot, want het exacte format ben ik nu aan het doorontwikkelen.

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Ik ben benieuwd naar de andere audio visuele makers in Brabant en wil mezelf graag kenbaar maken daar onderdeel van te zijn!

Jouw motto?

Everything I do, is with a human touch.

bekijk het profiel van Romee

Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant