Op KONKAV zijn zo'n 600 KONKAV’ers te vinden die zich full on met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Rene Sebastian.

Naam: 

Rene Sebastian

Leeftijd: 

36 jaar

Opleiding: 

Opleiding: Grafisch Lyceum Eindhoven

16085

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?


Video producent die zich voornamelijk richt op de eventenmentensector en outdoor (sport)activiteiten.


En wat doe je echt?


Eigenlijk het bovenstaande, maar ligt de nuance voornamelijk in hoe en wat ik vastleg.


Omschrijf je werk in drie woorden.


Enorm afwisselend, uitdagend en creatief!


Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?


85% is in opdracht van, zo nu en dan nog wat vrij werk. Voorheen maakte ik vrij werk om wat passie te kunnen vervullen, maar ik heb eigenlijk steeds meer passie gevonden in de opdrachten die ik aanneem.


Waar kunnen we je van kennen?


Veel video content rondom Paaspop en al het werk wat ik met Dutch Drone Gods doe.

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

Hij is op moment van dit gesprek nog niet live, maar het meewerken aan de Tomorrowland 2022 aftermovie was voor mij wel een heel groot item op m’n bucketlist. Daar er zitten enorm veel shots in waar ik echt ontzettend trots op ben. Buiten dat om ook nog eens een fantastisch team om in te mogen werken, dus absoluut de winnaar.  

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

Moeilijk te zeggen, als ik nu producties van een paar jaar terug kijk kan ik er vaak al niet meer naar kijken. Dat is aan de ene kant naar, maar daardoor zie je ook weer dat je jezelf doorontwikkeld.

Wat wil je echt nog een keer maken?

Meewerken aan een grote internationale feature film. Alle keren dat ik op grote sets heb gestaan zuig ik alle informatie op die ik maar mee kan krijgen.

"Mensen keer op keer weten te verbazen met een shot is waar mijn ambitie ligt." Rene Sebastian

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Hoewel er genoeg regisseurs en dop’s zijn waar ik ontzettend veel van leer, blijft mijn grootste inspiratiebron toch wel het internet. Hoe cliche het ook klinkt; alle kennis van de wereld ligt aan je voeten. Kennis opdoen van de grote der aarde, maar wellicht nog meer van iemand die op zijn eigen manier ook een productie neerzet.

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Doorgroeien in bijzonder camerawerk. Dit doe ik nu in combinatie met Dutch Drone Gods, een collectief gespecialiseerd in het maken van unieke drone shots, maar er liggen nog veel meer kansen dan alleen dat. Mensen keer op keer weten te verbazen met een shot is waar mijn ambitie ligt. En dat kan nog op heel veel manieren ingevuld gaan worden!

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Altijd fijn om in contact te kunnen komen met mede creatievelingen uit de sector. Er zijn zoveel mensen om je heen die dezelfde passie delen maar die je (nog) niet kent. Zo’n platform is altijd handig om doorheen te kunnen spitten om te kijken of iemand je aan kan vullen.

Jouw motto?

Move fast, break things.

Bekijk het profiel van Rene