Op KONKAV zijn zo'n 600 KONKAV’ers te vinden die zich full on met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Eindhovense beeldmaker Rein Peeters

Naam: Rein Peeters

Leeftijd: 27

Opleiding: International Media and Entertainment Management, gespecialiseerd in content

13531

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

Ik werk als regisseur en videomaker, en presenteer soms dingen.

En wat doe je echt?

Ik werk parttime als videograaf voor een bedrijf dat E-trainingen maakt voor voornamelijk fabrieken. Mora, VDL etcetera. Daar zet ik de video-tak op. Dus ik ben bezig met het op een leuke manier verpakken van belangrijke informatie, zodat mensen in de fabriek zin hebben om te leren en te werken. En ik probeer met mijn video's te bereiken dat personeel inziet dat hun werk wel degelijk waarde toevoegt en betekenisvol is. 

Daarnaast freelance ik als videograaf, schrijf ik scripts en concepten voor voornamelijk online video. En maak ik eigen serietjes.

Omschrijf je werk in drie woorden.

Concept tot video (zoiets :p), vrij divers.

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

Ik maakte voorheen voornamelijk werk in opdracht. Maar nu ik maar twee dagen voor mezelf werk, maak ik vrij werk.

"Veel van mijn drive en creatief bezig zijn komt van mijn vader en moeder die allebei autonoom kunstenaar zijn. " Rein Peeters

Waar kunnen we je van kennen?

Ik ben een tijd lang scriptschrijver en regisseur geweest bij Youtube-kanaal Tour de Tietema, een soort docu/vlog over wielrennen. Zit goed in elkaar! Ik heb een aantal maanden bij het Sinterklaasjournaal gewerkt. Ehm, voor de Limburgers onder ons heb ik een documentaire over TVEllef gemaakt die op lokale TV in midden-Limburg draait. En stel, je werkt parttime als koerier bij DHL, dan presenteer ik jouw instructiefilmpjes. 

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

Het klinkt misschien idioot, maar een met mijn mobiel verticaal gefilmd web-serietje toen ik Uber aan het fietsen was in Australië. Met beperkte middelen heb ik toen tijdens het Uber-fietsen vlogjes gemaakt en geld verdiend om te gaan reizen. Ik ben trots op deze video’s, omdat ze vrij zijn van alle vorm. En dat ik tijdens het maken van deze video’s mijn voorliefde voor autonoom werken heb herontdekt na mijn toch veel te toegepaste studie. 

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

Vroeger toen ik 17 was dacht ik even dat ik Youtuber wilde worden. En toen heb ik een video gemaakt over dat ik dronken van de fiets was gevallen en allemaal schrammen had. Deze is toen ook schandalig vaak bekeken, maar dat naïeve jongetje van toen had niet door hoe idioot deze video was. Ik heb het uiteindelijk na een aantal jaar er vanaf gehaald. Ik heb sowieso erg veel lelijke dingen gemaakt. Dat hoort, vind ik, bij het proces. Ik ben een groot fan van leren uit de praktijk en gewoon gaan doen. Gelukkig gaat het nu beter ;)

Wat wil je echt nog een keer maken?

Een experience. Een soort expositie of installatie waarin video, muziek, audio en kunst samen komen. Een hele doordachte experience waar mensen helemaal in op kunnen gaan. Dat lijkt me prachtig om te doen. 

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Mijn vader Stijn Peeters. Hij is autonoom kunstenaar en maakt voornamelijk activistische kunst over wereldproblematieken en in het speciaal vluchtelingen- en mensenstromen. Binnenkort gaat hij drie maanden naar Parijs om te werken. Hij is nu 63 en zijn carrière lijkt weer te floreren. Dat vind ik heel inspirerend en zorgt bij mijn rusteloze ambitieuze jongemannenbrein voor wat meer rust. Je kan als je 60+ bent nog steeds carrière maken. Veel van mijn drive en creatief bezig zijn komt van mijn vader, en moeder die ook autonoom kunstenaar is. 

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Ik sta nu op een mooie plek. Bij mijn werk kan ik werken aan mijn technische skills waardoor ik steeds meer mogelijkheden krijg met mijn eigen werk. Als ik kijk naar de progressie die ik heb geboekt in vergelijking tot twee jaar geleden ben ik erg trots op waar ik nu ben. Ook al ben ik eigenlijk nog nergens, maar het voelt goed. Ik ken mezelf steeds beter en ik weet waar ik naartoe wil. Ik wil documentaires maken, items maken, en mij voornamelijk inzetten voor verhalen die ik de moeite waard vind. Uiteindelijk zou ik mij in willen zetten voor duurzaamheid, gelijkheid en vooral dat iedereen zichzelf kan zijn.

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Ik wil graag meer makers uit Brabant ontmoeten en ik sta open voor eventuele samenwerkingen. Ik wil mijn horizon verbreden en me laten inspireren door andere makers. 

Jouw motto?

Begin gewoon. Ga gewoon doen en perfectie is ook maar saai. Een goed verhaal, een persoonlijke touch en de juiste energie gaat naar mijn mening altijd boven productiewaarde. 

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk het KONKAV-profiel van Rein:

KONKAV-profiel Rein Peeters

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant