Op KONKAV zijn zo'n 600 KONKAV’ers te vinden die zich full on met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Pim Vogels, scenarioschrijver en beeldmaker gevestigd in Eindhoven.

Naam: Pim Vogels 

Leeftijd: 26 

Opleiding: Fontys Academy for Creative Industries – Communicatie 

12506

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet? 

Ik ben filmmaker. 

En wat doe je echt? 

Het grootste deel van mijn tijd ben ik scenarioschrijver. Verder zie ik mezelf ook als beeldmaker, omdat het meer allesomvattend is dan alleen film. 

Omschrijf je werk in drie woorden. 

Primitief, kritisch & surrealistisch.  

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk? 

Ik maak voornamelijk vrij werk. Dit vind ik ook het leukste om te doen, omdat ik hier meer van mezelf in kwijt kan. 

Waar kunnen we je van kennen? 

Mijn meest recente film is Refractions, een experimentele anthologie, die ik heb geïnitieerd met behulp van jonge experimentele makers uit 9 verschillende landen. Dit is een film die we met zo min mogelijk middelen hebben gemaakt te midden van de lockdown. 

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent? 

Het meest trots ben ik op een ongeproduceerd lang scenario dat ik heb geschreven, ‘Where Did Joe Go?’. Het is een verhaal vanuit het perspectief van het kinderlijke onschuld en begint wanneer vier kinderen het lijk van een ‘John Doe’ vinden. 

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt? 

Ik denk dat je groeit met elk werk dat je maakt, dus met die insteek zou ik zeggen dat mijn eerste scenario of mijn eerste studentenfilm het lelijkste is wat ik gemaakt heb. 

Wat wil je echt nog een keer maken? 

Van alles! Het eerste wat me te binnen schiet is een boekverfilming van mijn favoriete boek: Don Quixote de la Mancha. 

"Ik denk dat je groeit met elk werk dat je maakt." Pim Vogels

Wie of wat is je grootste inspiratiebron? 

Ik haal mijn inspiratie veelal uit nieuwe ontmoetingen en de mensen om me heen. Verder haal ik natuurlijk veel inspiratie uit kunst, architectuur, muziek en films.   

Aangezien mijn eigen werk surrealistisch is, kijk ik ook graag naar surrealistische makers zoals Luis Buñuel, John Smith, Jan Svankmajer en van eigen bodem Alex van Warmerdam. 

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities? 

Ik sta nu nog aan het begin van mijn schrijfcarrière en ik wil hier graag zolang als mogelijk mee verder en ik denk hier nog eindeloos in te kunnen groeien. Ik heb ook ambitie om het regisseren ooit op te pakken, zodat ik mijn schrijfvisie zo goed mogelijk kan laten doorschijnen op beeld.   

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV? 

Ik gebruikte KONKAV om door de profielen heen te scrollen en mogelijk interessante makers bij mij in de buurt te vinden, dus waarom ook niet zelf een profiel maken? Ik hoop dat mensen me benaderen om onder een kop koffie over film te praten! 

Jouw motto? 

Ik heb veel motto’s maar zo snel schiet me er eentje te binnen: ‘Laat realiteit niet in de weg komen van je fantasie.’  

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk het KONKAV-profiel van Pim:

KONKAV-profiel Pim Vogels

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant