Op KONKAV zijn ruim 500 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de telg aan je voor! Vandaag is het podium voor Niels Duffhues.

Naam: Niels Duffhues Leeftijd: 45 Opleiding: autodidact

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

Filmmaker, componist, auteur, beeldend kunstenaar, musicus. Ik zou ook kunstenaar kunnen zeggen.

En wat doe je echt?

Ik maak films, componeer muziek, schrijf, treed op, exposeer. Daarnaast geef ik lezingen en advies. Mijn werk beweegt zich daadwerkelijk door meerdere kunstdisciplines en kunstwerelden heen.

Omschrijf je werk in drie woorden.

Artistiek, inhoudelijk, gelaagd.

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

Ik zal mij tot het filmwerk beperken. Beide, maar word altijd gevraagd om mijn artistieke visie, inhoudelijke gelaagdheid en handtekening. In het afgelopen jaar maakte ik in opdracht twee videoclips en drie kunstfilms: over de Oosterschelde en over twee gebouwen (Klokgebouw en Microlab) op Strijp-S. Ook heb ik meerdere autonome kunstfilms gemaakt.

Waar kunnen we je van kennen?

Het langst ben ik actief als musicus, dus dat is wat mensen vaak als eerste weten. Maar ik werk al vrij lang multidisciplinair en de laatste jaren worden steeds meer mensen zich daar ook bewust van.

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

Dat is altijd het laatste wat ik gemaakt heb. Maar ik ben ook trots op dat ik een unieke praktijk heb ontwikkeld en daadwerkelijk diverse kunstdisciplines en weet te verbinden.

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

Ik ben niet zo bezig met of iets mooi of lelijk is. Voor mij staan zaken als het realiseren van het werk, de ideeën, urgentie, het onderzoek, artistieke visie, gelaagdheid en handtekening voorop.

Wat wil je echt nog een keer maken?

Ik heb geen echte wens om een bepaald 'iets' te maken. Ik maak constant, doorlopend en divers. Mijn ambitie richt zich met name op het verder ontwikkelen van artistiek inhoudelijke gelaagdheid.

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Mijn eigen bestaan en dat als universeel gegeven voor al het bestaan.

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Ik ben vrij onafhankelijk en dat is mijn voornaamste ambitie.

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Ik vind het een sympathiek platform.

Jouw motto?

Maak wat je moet maken.

Image
Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant