Op KONKAV zijn zo'n 600 KONKAV’ers te vinden die zich full on met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor animator en illustrator Malu Bekker, net afgestudeerd aan het St.Joost en klaar voor onverwachtse opdrachten en samenwerkingen.

Naam: Malu Bekker

Leeftijd: 23

Opleiding: Illustrated and animated storytelling (St.Joost School of Art & Design HBO)

11389

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

Ik ben illustrator & animator. Je weet wel, kinderboeken… geanimeerde reclames… dat soort dingen.

En wat doe je echt?

Ik maak illustraties & animaties in de breedste zin. Denk aan muziekvideo’s, animatiedocumentaires, redactionele illustraties, portretten en meer.

Omschrijf je werk in drie woorden.

Gevoelig, menselijk & ongepolijst.

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

Het liefste werk ik vanuit opdracht, omdat anderen mensen met voorstellen komen waar ik zelf nooit aan heb gedacht. De uitdaging van elke keer een nieuw soort creatieve aanvraag vind ik heel tof. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in korte animatiedocumentaires die ik nu nog zelf initieer, maar hopelijk ook later in opdracht ga animeren.

Waar kunnen we je van kennen?

Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd met mijn interactieve animatie De dood of de gladiolen; een animatie en persoonlijke poster over de zoektocht naar een leefstijl op maat. Ook heb ik de muziekvideo voor Life’s electric - Circle geanimeerd, heb ik live een portret van Raw Roets geschilderd voor de clip Dromen in kleuren en maak ik jaarlijks portretten voor Kunstbende.

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

Ik denk toch de animatie-boektrailer die ik in de tweede gemaakt heb voor Nina Polak – Gebrek is een groot woord. Dit was één van mijn eerste animaties, maar ook een animatie waar alles op zijn plek viel: stijl, gevoel, vertelling en het geluid. Bij deze animatie ben ik erachter gekomen welke kant ik op wil met mijn werk.

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

Tja, ik heb wel wat portretten gemaakt die achteraf gezien niet helemaal goed uitgepakt zijn - haha.

Wat wil je echt nog een keer maken?

Oef, van alles. Ik zou wel echt een keer het hele visuele pakket rondom een circus willen bedenken. Of een etalage willen ontwerpen, maar een heel (kinder)boek illustreren staat zeker ook nog op mijn lijstje.

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Ik denk dat ik de meeste inspiratie haal uit de vragen die ik zelf heb, maar ook hoe verschillende mensen over een onderwerp of vraag denken. Dus vooral door verschillende meningen in plaats van feiten.

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd en klaar om verder te gaan met freelancen. Naast het freelancen ga ik ook reizen. Mijn focus ligt vooral op relaxed en creatief leven.

"Mijn focus ligt vooral op relaxed en creatief leven." Malu Bekker

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Ik hoop via KONKAV aan nieuwe onverwachtse opdrachten en/of samenwerkingen te komen. Zo lijkt het me heel gaaf om ooit samen met iemand een documentaire te maken.

Jouw motto?

Eigenlijk leef ik elke dag wel weer volgens een ander motto, maar ik denk dat ik deze wel nog altijd een goede vind: Stel doelen, maar stel ze wel zo dat je er ook blij van wordt :)

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk het KONKAV-profiel van Malu:

KONKAV-profiel Malu Bekker

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant