Op KONKAV zijn bijna 600 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Luuk Audenaerde. Luuk is sinds kort met een filmopleiding begonnen, daarnaast is hij freelance filmmaker. "Uiteindelijk hoop ik creatieve en financiële vrijheid te hebben om als filmregisseur de verhalen te kunnen vertellen die ik wil vertellen."

Naam: Luuk Audenaerde

Leeftijd: 19

Opleiding: HBO film en audiovisuele media op Dutch Filmers Academy Eindhoven

8663

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

“Ik ben filmmaker”.

En wat doe je echt?

Films maken. Of tenminste dat probeer ik zoveel mogelijk, met een ambitie om writer-director te worden. Ik zit nu in de post-productie van mijn korte film “Creatures of Love” waar ik afgelopen jaar druk mee bezig ben geweest en ik begin binnenkort aan de pre-productie van een nieuwe korte film die ik momenteel aan het schrijven ben. Verder ben ik betrokken als producent of als eerste regie-assistent bij een paar andere korte films. Ook ben ik sinds kort met een filmopleiding begonnen.

Omschrijf je werk in drie woorden.

Expressief, intiem, ongemakkelijk.

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

Voornamelijk vrij werk, ik heb wat betaalde opdrachtjes gedaan maar dat was niets om over naar huis te schrijven. Ik ben net begonnen met mijn studie dus op dit moment stromen de opdrachten nog niet echt binnen, maar dat hoeft ook nog niet. Ik vind dat je eerst moet laten zien dat je in jezelf durft te investeren voordat je verwacht dat anderen dat doen.

Waar kunnen we je van kennen?

Ik heb momenteel nog niet echt bekend werk, maar als je iets van mij gezien hebt dan zal dat “Out of my Skin” zijn. Verder zal je mij vooral kennen als de jongen die agressief aan het netwerken is.

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

Ik denk dat dat mijn korte film moet zijn die nu in post-productie zit genaamd “Creatures of Love”. Ik voel me echt vereerd dat ik voor zo’n persoonlijk project met een hele sterke cast en crew heb mogen werken. Ik ben heel trots op het uiteindelijke script, maar vooral op de cast en crew die ik bij elkaar heb gekregen. 

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

Ik heb ontelbaar veel domme filmpjes gemaakt in mijn jeugd. Er zat echter altijd heel veel passie en lol achter, daarom kan ik het niet over mijn hart krijgen om die “lelijk” te noemen. Sure, ze zijn ongelofelijk amateuristisch maar daar is niks mee op die leeftijd. Van de lessen die ik daar heb geleerd heb ik nu nog steeds profijt van. De dingen die ik zelf echt lelijk vind zijn veel van de filmpjes waar mijn hart niet echt inzat die ik in opdracht heb moeten maken. Ik kan altijd heel goed in het eindresultaat zien of mijn passie ergens in heeft gezeten of niet.

Wat wil je echt nog een keer maken?

Mijn droomproject is toch echt wel een grote musicalfilm. Een excuus om alles lekker groot op te zetten, ik hou van groot spel en expressieve sets, ik heb nog niet echt de kans gehad om die behoefte te vervullen. De samenhang tussen muziek en film en hoe je muzikaal en verhaal kan versterken heeft me ook altijd gefascineerd en dat is iets waar ik graag meer mee wil doen later.

"Mijn droomproject is toch echt wel een grote musicalfilm. Een excuus om alles lekker groot op te zetten, ik hou van groot spel en expressieve sets." Luuk

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Ik haal mijn inspiratie letterlijk overal vandaan en ik probeer me zo breed mogelijk te oriënteren binnen het filmlandschap. Als ik echter een film zou moeten noemen die mij het meeste inspiratie heeft gegeven dan is dat “Halloween” uit 1978. Ik vind het een bijzonder knap geregisseerde film, ondanks het hele simpele concept dat tegenwoordig als cliché wordt gezien. De film is een voorbeeld van hoe je geen groot budget nodig hebt om iets spannends neer te zetten, dat heeft mij heel veel motivatie gegeven en heeft me als jonge tiener gedreven om vergelijkbare dingen te proberen.

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Ik ben nu vooral mijn passie aan het volgen en ben niet van plan daar mee te stoppen. Vooral veel blijven schrijven en films maken, zo veel mogelijk mijn eigen creatieve stem als regisseur ontwikkelen. Ook wil ik er voor zorgen dat ik over een tijd mijn brood mee kan verdienen als filmmaker. Hopelijk kunnen die twee dingen zoveel mogelijk hand in hand gaan. Uiteindelijk hoop ik creatieve en financiële vrijheid te hebben om als filmregisseur de verhalen te kunnen vertellen die ik wil vertellen. 

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Een van mijn docenten vertelde over KONKAV als een platform om filmmakers te vinden uit Brabant, and I’m all for that. Ik denk dat het goed is om mijn naam op zoveel mogelijk platformen te laten verschijnen, dus ik had direct in de les een profiel aangemaakt.

Jouw motto?

“Chicks dig the melancholy, but you don’t need to suffer.”

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk het KONKAV-profiel van Luuk:

KONKAV-profiel Luuk Audenaerde

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant