Op KONKAV zijn zo'n 600 KONKAV’ers te vinden die zich full on met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Julian Klop.  

Naam: 

Julian Klop

Leeftijd: 

26 jaar

Opleiding: 

HBO Journalistiek
 

16058

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?


Ik heb een eigen videobedrijf Klop Media waarmee we video’s maken voor bedrijven en documentaires voor media.


En wat doe je echt?


Ik ben videoproducent zoals dat dan heet. Liever noem ik het zelf ‘mogelijkmaker’ van ambitieuze videoprojecten.


Omschrijf je werk in drie woorden.


Creatief, managen, talent begeleiden


Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?


Eigenlijk een combinatie! Aan de ene kant maken we videoconcepten en campagnes voor maatschappelijke organisaties en stichtingen. Aan de andere kant maken we journalistieke en artistieke documentaires voor regionale en landelijke media. En dat is ook wat mijn werk zo leuk maakt: we voeren én de ideeën van bedrijven voor hen uit én er is ruimte om met eigen ideeën onafhankelijk aan de slag te gaan.


Waar kunnen we je van kennen?


In 2017 ben ik begonnen met ondernemen tijdens mijn stage bij mijn eigen bedrijf. In die tijd was ik zakelijk vlogger bij RTL 4, nieuwslezer bij Brabants Dagblad en andere media en reportagemaker/vlogger voor andere merken zoals Brainport. Daarnaast heb ik mooie evenementen mogen presenteren zoals het Festival Mundial in Tilburg. Nu richt ik me op produceren en maak ik met name series en campagnes.


Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?


Het werk wat ik voor RTL 4 heb mogen doen ben ik wel trots op. Het is altijd leuk om van mensen foto’s van hun televisie te krijgen en te zien dat ze kijken. Maar waar ik stiekem nog trotser op ben is de documentaire die we nu aan het maken zijn over een omstreden politicus. Dat hij wil zijn verhaal wil laten vastleggen, terwijl hij niet zo van de media is, vind ik heel bijzonder.
 

"Mijn ambitie binnen Klop Media ligt nu echt in de Klop Docs, onze documentairetak. Ik wil zoveel mogelijk makers de kans geven om zichzelf te ontplooiien en mooie dingen te maken. " Julian Klop

Wat wil je echt nog een keer maken?


Naast de branded content zetten we dus vol in op journalistieke documentaires. Het lijkt me prachtig om een documentaireserie te maken met meerdere afleveringen waarmee we het nieuws halen en wellicht zelfs kamervragen over komen. En voor mij net zo belangrijk: dat ik de productie met een groot, sterk team kan maken waarbij ieders talent naar voren komt. Makers zien groeien in hun zelfvertrouwen, skills en overtuigingen vind ik het mooiste wat er is.


Wie of wat is je grootste inspiratiebron?


Ik ben groot fan van An Lemmens, een Vlaamse presentatrice die onder meer The Voice van Vlaanderen presenteert en voorheen Boer zoekt Vrouw. Je kunt haar hier in Nederland kennen van So You Think You Can Dance. Haar uitstraling, sociale vaardigheden en spraakbeheersing vind ik ijzersterk. Als presentator was zij dan ook mijn grote voorbeeld. Op productiegebied is Ewout Genemans een voorbeeld (ken je van Zoop). Hij maakte gedurfde programma’s zoals Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan en nu politieprogramma’s. Zijn lef en gedurfdheid spreekt mij erg aan.


Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?


Mijn ambitie binnen Klop Media ligt nu echt in de Klop Docs, onze documentairetak. Ik wil zoveel mogelijk makers de kans geven om zichzelf te ontplooiien en mooie dingen te maken. Een mooie documentaireserie/programma op den duur is ook zeker een ambitie. Een bedrijf bouwen, daar de juiste mensen voor aantrekken en samen impact maken, dat is waar ik voor leef.


Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?


Absoluut om in contact te komen met makers. Bij ons is er altijd ruimte voor goede ideeën om samen op te pakken. En los daarvan vind ik het schitterend om te zien waar makers zich vol passie mee bezig houden.


Jouw motto?


Een doel zonder plan is slechts een wens. Wil je het? Doe het!
 

Bekijk het profiel van Julian

Julian Klop Julian Klop

Julian Klop | Klop Media